У Харкові відбувся VIII спортивний форум

11 грудня 2020 14:00

VIII Спортивний форум "Харків - спортивна столиця" відбувся сьогодні, 11 грудня, в конференц-залі стадіону "Металіст". Захід проходив в онлайн-форматі.

Основною темою форуму стало не тільки підведення підсумків року, що минає. Учасники презентували стратегію розвитку спорту в Харкові на 2021-2025 роки. Як зазначив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради Олексій Чубаров, спортивну екосистему Першої столиці чекає повне перезавантаження. "Наша головна мета - долучити до спорту ще більшу кількість городян. Ставку будемо робити саме на масовість. Неважливо, що високих результатів досягнуть не всі. Головне - займатися не для медалі, а для власного здоров'я. Ми хочемо, щоб в наших івентах і заходах брали участь і діти, і їхні батьки, і бабусі з дідусями. Бути активним - значить бути готовим прийняти будь-який виклик", - підкреслив він.

Також учасники форуму говорили про збільшення інвестицій в спорт, про партнерство всіх учасників екосистеми і спортивну освіту. За словами керівника креативного агентства "Boomerang" Дмитра Грицького, фінансування в стратегії передбачено для всіх видів спорту. Також будуть проводитися переговори щодо залучення нових інвесторів серед представників приватного бізнесу. "Бізнесмени часто не розуміють, що на спорті можна і потрібно заробляти. Це світова практика. Ми намагатимемося реалізувати цей досвід і в Харкові". До того ж, зазначив Грицький, в рамках стратегії заробляти на спорті повинні навчитися і самі федерації.

Також в рамках форуму "Харків - спортивна столиця" голова громадської організації "Центр вуличних культур" Георгій Матюхін презентував унікальний проект "Street Culture: 5 років на шляху розвитку". "Вуличні культури в Харкові сьогодні - це тисячі людей, які займаються різними видами спорту. Ми проводимо івенти, фестивалі та змагання і в школах, і на вулиці, і в нашому брейк-данс центрі, представляємо Україну на міжнародних платформах. Я дуже радий, що за допомогою міської влади ми відкрили в Харкові сучасні урбан-парки. Це нереально круто! Тому планів у нас багато. Амбіцій ще більше. Все обов'язково реалізуємо!", - підкреслив Матюхін.

Довідка: Спортивний форум "Харків - спортивна столиця" - щорічний захід, спрямований на розгляд ключових питань в сфері спортивного життя міста, налагодження взаємовигідних зв'язків, пошук партнерів і можливостей для проведення в місті Харкові якісно організованих спортивних заходів.

 



Новини в тему

12 квітня 2021
У Харкові завершився Всеукраїнський форум вуличних культур
09 квітня 2021
"Метал" і "Житлобуд-1" домовилися про співпрацю
08 квітня 2021
У Харкові пройде Форум вуличних культур 2021
02 березня 2021
Міськрада налагоджує співпрацю зі студентами Харкова
10 грудня 2020
Науковці, студенти та владники разом запроваджуватимуть інновації в харківський спорт
10 грудня 2020
День до старту. Щорічний спортивний форум у Харкові пройде онлайн
03 грудня 2020
У Харкові відбудеться спортивний форум "Харків – спортивна столиця"
17 листопада 2020
У Харкові нагородили студентів, які розробили фірмовий стиль для спортивних організацій
21 жовтня 2020
Харківська міськрада співпрацюватиме зі спортивними профспілками
Інформаційні платформи