У Харкові завершився Всеукраїнський форум вуличних культур

12 квітня 2021 09:37

Всеукраїнський форум вуличних культур тривав у Харкові протягом трьох днів. В останній день, 11 квітня, через карантинні обмеження захід проходив в онлайн-форматі.

У форумі взяли участь представники центральних органів влади, органів місцевого самоврядування, представники вуличних культур з різних регіонів України.

Директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров зазначив, що протягом шести років міська влада активно підтримує вуличні культури, які є одними з головних напрямків розвитку молоді в Харкові.

"Харків - це центр вуличної кульутри, який задає темп, традиції, нововведення для всієї країни. Спільно з хлопцями зі "Street Culture" ми розробили програму розвитку вуличних культур у Харкові, яка є яскравим прикладом того, як можуть комунікувати міська влада, громадські організації, спортсменти і всі небайдужі до вуличної культури люди. Завдяки цій співпраці в міській інфраструктурі з'явилися урбан-парки, які стали справжніми магнітами для харків'ян. Хочеться, щоб ця унікальна програма розвитку вуличних культур знайшла підтримку у всій країні. Міська влада повинна підтримувати бажання молоді розвиватися, створювати нові цікаві проєкти", - підкреслив Чубаров.

У ході форуму учасники обмінялися досвідом, а також представили свої кращі проєкти та ініціативи. Зокрема, відбулася презентація проєкту урбан-двору, який буде реалізовано цього року на базі харківської школи №11. Як розповів засновник платформи "Street Culture" Єгор Матюхін, такий проєкт реалізується в Україні вперше. До початку нового навчального року у дворі школи з'являться локації для волейболу, стрітболу, вуличного футболу, street workout, а також настільний теніс і батут. Проєктом передбачено й інші об'єкти, які з'являться наступного року: дитячий та івент-майданчик, невеличкий сквер, оранжерея тощо.

Крім того, в рамках форуму відбулася презентація законопроєкту "Про основні засади молодіжної політики" (№3718 від 23.06.2020). За словами автора законопроєкту, народного депутата України Олександра Санченка, він передбачає створення по всій країні молодіжних центрів, а також Українського молодіжного фонду, діяльність якого буде спрямована на фінансову підтримку всеукраїнських проєктів у молодіжній сфері.

Трансляції всіх днів форуму доступні на YouTube каналі Street Culture.




Новини в тему

19 жовтня 2022
Стріткалчери з Харкова збиратимуть гроші на допомогу місту та городянам про всій Україні
05 серпня 2022
Від вуличних культур до волонтерства. Як команда “Street Culture” рятує харків’янам життя
02 грудня 2021
Україна визнала брейкінг окремим олімпійським видом спорту
26 серпня 2021
Харків у столиці. На ВДНГ відкрили урбан-парк
26 серпня 2021
У Харкові відбудеться фестиваль райдер культур "Компліт"
18 травня 2021
В Холодногірському урбан парку відбудеться масштабний батл представників вуличних культур
29 квітня 2021
Офіційно. Вуличні культури увійшли в українське законодавство
08 квітня 2021
У Харкові пройде Форум вуличних культур 2021
23 березня 2021
Харків'ян запросили будувати урбан-парк в столиці
19 лютого 2021
В Харкові хочуть провести чемпіонат світу з вуличних культур
Інформаційні платформи