У Харкові пройде Форум вуличних культур 2021

08 квітня 2021 15:35

Захід триватиме протягом трьох днів - з 9 по 11 квітня. Місце проведення - міський Брейк центр (вул. Молочна, 11).

Форум збере представників вуличних культур із Харкова, області та всієї України. Учасники обмінюватимуться досвідом, презентують свої найкращі проєкти та ініциативи.

Зокрема, учасники форуму обговорять попередні результати першого в Україні конкурсу ідей проєктів вуличної культури, який проводять спільно Український культурний фонд (УКФ) і ГО "Центр вуличних культур". Також у центрі уваги буде презентація програми "Створення нової ідентичності Української молоді за допомогою інструментів креативної індустрії вуличних культур 2021-2030" та презентація проєкту Закону України "Про основні засади молодіжної політики" (№3718 від 23.06.2020), який відправлено у Верховну Раду України на розгляд у другому читанні.

"Вуличні культури — це форма дозвілля та самовираження молоді у публічному просторі вулиці. Це може бути хіп-хоп музика, стріт-арт і графіті, фізично активне креативне дозвілля, мода, стріт-денс, неформальна освіта або їх поєднання. Важливо, що все це народжується, розповсюджується та розквітає на вулицях, але не тільки: у дворах, центрах, парках — у всіх куточках міста", — пояснює організатор форуму, співзасновник Street Culture Єгор Матюхін.

Довідка. Всеукраїнський форум вуличних культур проводиться у Харкові з 2016 року громадською організацією Street Culture. Він відбувається щороку і став головним місцем зустрічі лідерів і експертів вуличних культур з України й інших країн. З нього народилася всеукраїнська платформа для неформальної освіти у сфері вуличних культур, яка отримала власну назву Street Culture Academy. На форумі розробляються спільні проєкти та ініціативи, створюється українська спільнота вуличних культур, налагоджуються зв’язки з однодумцями в інших країнах і центральною та місцевою владою в Україні. Наприклад, внаслідок успіху Фестивалю вуличної культури у 2016 році Street Culture та Харківська міськрада спільно розробили програму розвитку вуличних культур у Харкові на 2016-2021 роки. У 2020 році мерія продовжила програму ще на 5 років.

Форум проходитиме з дотриманням всіх санітарних норм, його можна буде дивитися онлайн на YouTube-каналі Street Culture. З програмою заходу можна ознайомитись тут.




Новини в тему

17 березня 2024
У Харкові відбулися змагання з воркауту "Кубок Barstylers"
08 грудня 2023
У Харкові визначили переможців Workout winter games
02 листопада 2023
Відкрита реєстрація на Workout winter games
23 липня 2023
У Харкові пройшов чемпіонат міста з воркауту
19 липня 2023
У Харкові пройде чемпіонат міста зі стріт воркауту
18 липня 2023
На бульварі Юрʼєва визначили найсильніших воркаутерів міста
16 липня 2023
Визначено переможців "Битви Харкова"
03 липня 2023
У Харкові завершилася серія майстер-класів із вуличних культур
28 червня 2023
На бульварі Юрʼєва пройде майстер-клас з вуличних культур
Інформаційні платформи