Марафон "Визволення". Офіційна заява

14 липня 2021 10:53

Марафон "Визволення" цьогоріч пройде 29 серпня. 

Один з найдавніших масштабних бігових заходів в Україні - марафон "Визволення". Він проводиться щорічно з 1985 року і присвячується Дню міста та визволенню Харкова від німецько-фашистських загарбників.

Марафон - це справжнє свято спорту зі своїми славними традиціями. Чи не вперше в Україні наприкінці 80-х організатори доповнили традиційний забіг фішкою французів - коментаторством. За учасниками рухалася машина із суддями, які передавали інформацію на стадіон, де на бігунів чекала група підтримки. По-друге, у Харкові завели традицію нагороджувати переможців лавровим вінком. По-третє, обабіч траси дозволили знаходитися вболівальникам. Сама ж траса - від вулиці Новгородської по Динамівській, Сумській, Білгородському шосе та у зворотньому напрямку - залишалася незмінною протягом багатьох років.

Однак час на місці не стоїть, розвивається країна в цілому, Харків та його жителі зокрема. Тож і всі спортивні заходи, які організовує місто, трансформуються, вдосконалюються і виходять на якісно новий рівень. Стосується це і марафону "Визволення". Тож цьогоріч ми запросили на захід у якості партнера одну з провідних компаній України - "NEWRUN". Віримо в те, що всього за кілька років разом із нашими партнерами зможемо зробити "Визволення" найкращим у країні (звісно, не порушуючи старих добрих традицій). І вже маємо тому перший доказ - реєстрацію марафону та його траси у міжнародній сітці AIMS (Асоціації міжнародних марафонів і пробігів, під егідою та за правилами якої проводяться найкращі марафони світу!).

Тож запрошуємо городян, гостей міста та всіх українців взяти участь у 35-му міжнародному марафоні "Визволення". Реєструйтеся та ставайте частиною не тільки тих, хто цінує і пишається своїм минулим, а й тих, хто власноруч створює прекрасне спортивне майбутнє!

Нагадаємо, у програмі змагань - марафон, напівмарафон, одиночні та командні, естафетні та дитячі забіги на 10 км, 5 км, 3 км та 1 км. Реєстрація тут.

 




Новини в тему

09 лютого 2022
Офіційно. "Nova poshta Marathon Kharkiv" відбудеться восени
30 серпня 2021
У Харкові пройшов ювілейний марафон "Визволення"
19 серпня 2021
Марафон "Визволення" пройде по велодоріжці
09 серпня 2021
Зміни у марафоні "Визволення"
27 липня 2021
Відкрито реєстрацію на новий сезон "Битви корпорацій"
05 квітня 2021
Стартує реєстрація на Харківський міжнародний марафон
23 березня 2021
Відкрита реєстрація на квітневий пiвмарафон
24 жовтня 2019
У суботу відбудуться забіги «Kharkiv Airport Run 2019»
10 квітня 2016
У Харкові пройшов Міжнародний марафон
08 квітня 2016
Харківський марафон збере рекордну кількість учасників
Інформаційні платформи