Харківський марафон збере рекордну кількість учасників

08 квітня 2016 13:36

Понад 10 тис. людей візьмуть участь в III Харківському міжнародному марафоні, який відбудеться завтра, 9 квітня.

Як повідомив сьогодні, 8 квітня, на прес-конференції один з учасників марафону, заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов, це в 3,5 рази більше, ніж в попередні роки. Самому старшому учаснику - 78 років, а наймолодшому - 18 років. Крім того, в марафоні візьмуть участь близько 100 осіб з обмеженими фізичними можливостями.

За словами Олександра Попова, для участі в марафоні зареєструвалися представники з 26 країн світу. За його словами, безпека і медична допомога спортсменам буде забезпечена повною мірою, на марафоні будуть чергувати співробітники поліції і бригади «швидкої допомоги».

«Марафон - це один з кращих іміджевих проектів Харкова, і ми пишаємося цією подією. Від імені Харківського міського голови Геннадія Кернеса я дякую організаторам, гостям і Департаменту спортивних, іміджевих проектів та маркетингу. Всім учасникам я бажаю отримати величезне задоволення від марафону, пробігши по найкрасивіших вулицях нашого міста», - зазначив заступник міського голови.

Як зазначив Олександр Попов, також в марафоні візьмуть участь близько 100 співробітників міської ради. Приклад усім надав Геннадій Кернес, який брав участь в марафоні, і для харків'ян ця подія вже стала традицією.

У свою чергу генеральний менеджер компанії CEO «Ukraine Sport Events», співорганізатор марафону Дмитро Гармаш нагадав, що легкоатлетичні змагання пройдуть на наступних дистанціях: марафон (42,195 км), 10 км, міні-марафон (4,2195 км), естафета 4х10,55 км і естафета 2х21,1 км.

Дмитро Гармаш порадив учасникам легко одягнутися на марафон, оскільки завтра очікується спекотна погода, і пити воду на кожному пункті харчування.

Зазначимо, що для всіх, хто фінішуватиме, підготовлені медалі із зображенням трьох символів міста - Держпрому, Дзеркального струменя і колеса огляду в парку ім. Горького.

Нагадаємо, що Харківський Міжнародний марафон - це щорічний марафон, який в 2013 році внесений до Книги рекордів України як наймасовіший забіг за кількістю зареєстрованих учасників. Траса, по якій проходить марафон, прокладена по центральних вулицях Харкова і охоплює основні пам'ятки міста, а старт і фініш розташовані на одній з найбільших площ Європи - пл. Свободи.

Нагадаємо також, що сьогодні в парку Горького в рамках марафону відбудуться дитячі забіги на дистанціях 200, 500 і 1000 м.




Новини в тему

09 лютого 2022
Офіційно. "Nova poshta Marathon Kharkiv" відбудеться восени
30 серпня 2021
У Харкові пройшов ювілейний марафон "Визволення"
19 серпня 2021
Марафон "Визволення" пройде по велодоріжці
09 серпня 2021
Зміни у марафоні "Визволення"
14 липня 2021
Марафон "Визволення". Офіційна заява
05 квітня 2021
Стартує реєстрація на Харківський міжнародний марафон
24 жовтня 2019
У суботу відбудуться забіги «Kharkiv Airport Run 2019»
10 квітня 2019
У зв'язку з проведенням міжнародного марафону в центрі Харкова буде заборонений рух транспорту
26 червня 2017
Харківські спортсменки посіли призові місця на марафоні в Нюрнберзі
12 червня 2017
У Харкові пройшов фестиваль водного спорту
Інформаційні платформи