Харків у столиці. На ВДНГ відкрили урбан-парк

26 серпня 2021 14:31

Розробкою урбан-парку на ВДНГ займалися творці харківських спортивних майданчиків - команда "Street Culture".

Урбан-парк ВДНГ - частина сучасного спортивного кластера України, що з’явиться на території Експоцентру вже цього року. Розробленням його концепції займалися харків'яни зі "Street Culture" та ГО "Міські реформи".

"Концепція київського ВДНГ передбачала сучасні урбаністичні об'єкти. І коли вони побачили, що ми побудували у Харкові, зрозуміли - це те, що вони хочуть бачити у себе. Тому вони відразу нас запросили допомогти їм зробити крутий урбан-парк", - розповів на відкритті співзасновник "Street Culture" Єгор Матюхін.

Урбан-парк на ВДНГ було створено в рекордні строки - роботи з облаштування спортивної території розпочалися лише 28 травня.

Простір - безбар’єрний та з вільним входом для всіх гостей ВДНГ. Відсьогодні для відвідування доступні: найбільший бетонний скейт-парк країни, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, доріжка для бігу та дитячий майданчик. Щоправда, через погоду - в Києві сьогодні дощить - організатори скасувати всі показові виступи, які найкращі харківські атлети готували до відкриття.

Харків'яни зі "Street Culture" і "Міських реформ" не залишать роботу і в рідному місті. Вони продовжують співробітництво з Харківською міськрадою. Угоду про співпрацю нещодавно підписали ще на 5 років.

"У нас багато спільної роботи попереду - і відкриття урбан-парків у кожному районі міста, і облаштування у харківських дворах майданчиків для занять вуличними видами спорту. Ми пишаємося нашими активістами і спортсменами, яким вдалося настільки підняти планку Харкова, що столиця рівняється саме на нас, а не навпаки. Упевнений, разом ми реалізуємо ще не один крутий проєкт!" - зазначив на відкритті київського простору директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради Олексій Чубаров.

Нагадаємо, у Харкові вже функціонують 4 урбан-парки. Четвертий і найбільший відкрився у липні і знаходиться за адресою вул. Героїв Праці, 60.




Новини в тему

19 жовтня 2022
Стріткалчери з Харкова збиратимуть гроші на допомогу місту та городянам про всій Україні
05 серпня 2022
Від вуличних культур до волонтерства. Як команда “Street Culture” рятує харків’янам життя
02 грудня 2021
Україна визнала брейкінг окремим олімпійським видом спорту
24 листопада 2021
Самбісти Харкова зібрали врожай нагород на всеукраїнських турнірах
01 вересня 2021
У Харкові відбудеться фінал Street Culture Games
26 серпня 2021
У Харкові відбудеться фестиваль райдер культур "Компліт"
25 серпня 2021
У Харкові завершився турнір "Kharkiv City Cup by Elina Svitolina Foundation"
09 червня 2021
У харківській школі відкрився сучасний спорткомплекс
18 травня 2021
В Холодногірському урбан парку відбудеться масштабний батл представників вуличних культур
16 травня 2021
У Харкові відбувся напівмарафон. Як це було
Інформаційні платформи