У Харкові відкрився найбільший урбан-парк

13 липня 2021 08:00

Унікальний парк для занять вуличними видами спорту знаходиться за адресою вул. Героїв Праці, 60. Це четвертий і найбільший урбан-парк у Харкові.

Раніше на місці салтівського урбан-парку розташовувався старий дитячий парк. Після перебудови локація складається з декількох майданчиків для занять різними видами вуличного спорту: брейк-дансу, панна-футболом, футбольним фрістайлом, стрітболом, боулдерінгом. Також там є скейт-парк, паркур-траса, майданчик для занять воркаутом і дитяча локація, адаптована для дітей із обмеженими можливостями.

У відкритті локації взяли участь секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і заступник міністра молоді та спорту України Марина Потапенко. Новий урбан-парк відразу ж протестували представники вуличних культур. У рамках відкриття локації відбувся 4-й тур змагань "Street Culture Games - 2021".

Як повідомив Ігор Терехов, у місті продовжать розвивати інфраструктуру для вуличних видів спорту. У наступному році біля Льодової арени, в парку Машинобудівників, планується будівництво найбільшого в Україні урбан-парку.

"Сьогоднішнє відкриття і грандіозне спортивне дійство, яке тут відбувається, доводить правильність наших ідей, то, що такий урбан-парк повинен бути, і не один. У багатьох районах Харкова вже є локації, де можна позайматися спортом, відпочити, покататися на велосипеді. Такі місця будуть збудовані в кожному районі", - зазначив Ігор Терехов.

Заступник міністра молоді та спорту Марина Потапенко повідомила, що будівництво харківських урбан-парків - унікальна історія в Україні. За її словами, такі місця формують публічний простір, де молодь популяризує здоровий спосіб життя.

"Це чудовий приклад для всієї України. Впевнена, що і великі, і маленькі міста, ОТГ будуть користуватися досвідом Харкова", - заявила Марина Потапенко.

Відзначимо, що приклад Харкова вже переймають для будівництва урбан-парку на ВДНГ у Києві.




Новини в тему

19 грудня 2023
Запрошуємо на "Дитячі різдвяні розваги"
21 липня 2023
У Харкові відбувся Фестиваль робототехніки
18 липня 2023
Запрошуємо на Фестиваль робототехніки
20 грудня 2022
На Харківщині пройшов хореографічний фестиваль “Велика країна 2022”
23 жовтня 2021
У Харкові відкрили Академію футболу "Металіст"
18 жовтня 2021
Виступи зірок, презентація бренду одягу та ексклюзивне пиво. Як у Харкові відкриватимуть Академію футболу "Металіст"
04 жовтня 2021
Харків'яни - переможці міжнародного фестивалю "Ukr Dance Cup 2021"
30 вересня 2021
У Харкові пройде перший всеукраїнський фестиваль кінних видів спорту Horses Spirit
12 вересня 2021
У Харкові відбувся Фестиваль спорту
07 вересня 2021
Пройди спортивний квест в рамках Спортивного фестивалю
Інформаційні платформи