Харків'ян запросили будувати урбан-парк в столиці

23 березня 2021 16:04

Творці спортивних майданчиків у Харкові будуть займатися розробкою урбан-парку, подібного харківському, в столичному ВДНГ. Подробиці проєкту автори поки не розкривають.

Харківські громадські організації "Street Culture" ("Центр вуличних культур"), "Міські реформи" і "Unique Build" запросили до роботи над дослідженням, розробкою концепції та створенням проєкту урбан-парку в спортивному кластері ВДНГ.

У спортивному кластері будуть спортивні майданчики, урбан-парк, бігові доріжки тощо.

"Концепція київського ВДНГ передбачає сучасні урбаністичні об'єкти. І коли вони побачили, що ми побудували в Харкові, зрозуміли - це те, що вони хочуть бачити у себе. Тому вони відразу нас запросили допомогти їм зробити крутий урбан-парк", - розповів співзасновник "Street Culture" Єгор Матюхін.

"Street Culture" і "Міські реформи" вже створили в Харкові три урбан-парки: на бульварі Юр'єва, в Молодіжному парку і Холодногірському сквері. Кожен складається з різних локацій: кортів для стрітболу та вуличного футболу, паркур-траси, скейт-парку, памп-треку, майданчиків для воркауту. До розробки концепції парку, крім архітекторів і урбаністів, залучатимуть представників відповідних видів вуличної культури.

Які саме майданчики побудують в Києві, поки невідомо.

"Треба провести цілісне урбаністичне дослідження міста з фокусом на публічні простори і потенційні локації для розвитку вуличних культур і спорту та дозвілля, виявити запити від городян, досліджувати міське ком'юніті. Зараз ми цим займаємося, а ще розробкою концепції та проекту", - пояснив Матюхін.

Харків'яни зі "Street Culture" і "Міських реформ" не залишать роботу і в рідному місті. Вони продовжуватимуть співробітництво з Харківською міськрадою. Цьогоріч заплановано відкриття трьох урбан-парків: в парку Перемоги, на перетині вулиці Героїв Праці та проспекту Тракторобудівників. Ще один урбан-парк збираються відкрити на території школи №11 (Немишлянський район) - в розробці проекту брали участь учні та вчителі школи.




Новини в тему

19 жовтня 2022
Стріткалчери з Харкова збиратимуть гроші на допомогу місту та городянам про всій Україні
05 серпня 2022
Від вуличних культур до волонтерства. Як команда “Street Culture” рятує харків’янам життя
02 грудня 2021
Україна визнала брейкінг окремим олімпійським видом спорту
01 вересня 2021
У Харкові відбудеться фінал Street Culture Games
26 серпня 2021
Харків у столиці. На ВДНГ відкрили урбан-парк
26 серпня 2021
У Харкові відбудеться фестиваль райдер культур "Компліт"
18 травня 2021
В Холодногірському урбан парку відбудеться масштабний батл представників вуличних культур
29 квітня 2021
Офіційно. Вуличні культури увійшли в українське законодавство
12 квітня 2021
У Харкові завершився Всеукраїнський форум вуличних культур
08 квітня 2021
У Харкові пройде Форум вуличних культур 2021
Інформаційні платформи