Надійний гравець! Продовжуємо знайомство з ватерполістами харківського «Слобожанця»

02 листопада 2016 16:02

У попередніх публікаціях ми познайомились практично з усіма ватерполістами,  які складають кістяк харківського «Слобожанця» - чинного чемпіона України. Це майстри спорту -  голкіпер Віталій Петров та польові гравці Кирило Наволоков, Микита Апостол, Артур Однолєтков, Олександр Абрамов і Олександр Єрмаков.  Незабаром розповімо і про гравців заміни, але маємо ще одне знайомство з ватерполістом основи – 21-річним рухливим нападником  Вадимом Євстратовим.  

Вадим ЄВСТРАТОВ, 21 рік.

Рухливий нападник (№9).

Майстер спорту.

Народився 27 грудня 1994 року у Харкові.

Зріст 175 см, вага 80 кг.

Перші кроки у спорті. Вадим народився у родині, де спорт не просто шанували, але й самі були на вістрі спортивного життя.  Тато хлопця, Олег, грав у водне поло. Мама Альміра – тренер з плавання та  синхронного плавання. Дядько Олександр Раєвський - Заслужений майстер спорту з баскетболу. Бабуся Валентина Садикова - Заслужений тренер України з плавання. Дідусь Ісмаїл Садиков – Заслужений працiвник фiзичної культури i спорту України, Заслужений вчитель, Заслужений тренер України з плавання.  А двоюрідний дідусь - Михайло Садиков, у 50-х роках виступав за харківський «Металіст» у вищому дивізіоні Чемпіонату СРСР з футболу.  Хотів стати футболістом і Вадим, тому з  десяти до тринадцяти років цілеспрямовано освоював ази цього спорту. Однак через хворобу про футбол довелося забути. Тоді тато завів сина на секцію водного поло. У сильному захваті  Вадим не був, але вмів добре плавати, тож на тренуваннях почувався  комфортно.  Та вже незабаром  новий спорт дуже  сподобався.   І чимала заслуга у цьому не тільки першого тренера Олега Смеркуса, але й мами, яка, як згадує Вадим, «все робила для мене – створювала хороші умови, завжди підтримувала, всі свої вихідні витрачала на те, щоб відвезти і забрати мене з тренування…все вона…я такий вдячний». А ще Вадим додає: «краще би я одразу пішов на водне поло, а не на футбол».

Ватерпольна кар’єра. Для вдосконалення ватерпольної майстерності  вступив до 9 класу Харківського обласного вищого  училища фізичної культури та спорту. Після закінчення 11-го класу продовжив навчання на першому та другому курсах училища. У роки студентства потрапив до харківського БМК, в якому відіграв сезон.

Після розформування БМК Вадима запросили до новоствореного харківського «Слобожанця» (це був 2012 рік), гравцем якого є до сьогодні.

Досягнення. У складі БМК був срібним призером чемпіонату України серед чоловіків (у сезоні 2011/12 рр.).  А вже разом зі «Слобожанцем» пройшов  чемпіонський шлях до першого «золота» в історії команди.  Отож, два сезони (2012/13 та 2013/14 рр.) «Слобожанець» посідав треті місця у національній першості,  далі у 2014/15 рр. завоював «срібло», а у 2015/16 рр. став чемпіоном України. І всі ці роки Вадим був надійним і стабільним гравцем команди.

Також у 2015 році  Вадим у складі «Слобожанця» посів друге місце на  Кубку України, а зараз готується з командою до нового Кубка України-2016, який незабаром пройде у Харкові.

Тренери: Олег Смеркус,  Юрій  Безвесільний,Сергій Колточихін та Сергій Столяров.

Освіта. Спершу  ЗОШ № 136 (1-8 класи), з 9 класу по другий  курс - Харківське обласне вище  училище фізичної культури та спорту.  З 2014 року - студент Харківської обласної академії фізичної культури, зараз навчається на ІІІ курсі, освоюючи фах «тренер-викладач» з плавання.  

Робота. Інструктор з плавання.

Життєве кредо. Нормально роби – нормально буде.

Далі буде…

Підготувала Наталія Васьо




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи