Харків'яни будуть займатися спортом з "віртуальними тренерами"

23 червня 2021 10:47

Президент Володимир Зеленський дав старт програмі "Здорова Україна" і розповів, що незабаром по всій країні з'являться десятки тисяч спортивних майданчиків, на них будуть стенди з QR-кодом і віртуальним тренером, який допоможе людям вибрати відповідні вправи.

"Причиною понад 60% передчасних смертей в Україні є хвороби системи кровообігу, в тому числі інфаркти та інсульти. Їхня поява, а також поява багатьох хвороб, сприяють різні чинники ризику - відсутність фізичної активності, надмірна вага, куріння, алкоголь і неправильне харчування. Нажаль, спосіб життя дорослих українців включає відразу кілька таких факторів ризику. Близько 70% українців не займаються регулярно ніякою фізичною активністю. Це відбувається з різних причин, в тому числі і через відсутність доступної спортивної інфраструктури - зручної, сучасної, безкоштовної, і поруч з домом", - зазначив Зеленський під час всеукраїнського форуму "Здорова Україна".

Він розповів, що незабаром в кожному місті з'являться локації з віртуальним тренером. Там будуть таблички з написом "Тренуйся тут", потрібно навести камеру смартфона на QR-код, вибрати рівень складності і виконувати комплекс вправ, дотримуючись рекомендацій тренера.

Зеленський зазначив, що влада хоче, щоб найближчим часом таких парків з'явилися десятки тисяч - і в великих містах, і в селищах.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи