ВМХ. Владислав Сапожников завоював Кубок Європи

29 вересня 2021 07:24

Вихованець куп'янського велоспорту, лідер національної збірної України з велоспорту ВМХ Владислав Сапожников здобув перемогу в загальному заліку Кубка Європи 2021 року.

Двадцятисемирічний підопічний Валентини Погорілої, Олександра Чуба та Сергія Панасенка виграв першість у неолімпійському класі "круізер".

За сумою десяти етапів Кубка Європи Владислав набрав 228 очок. Віце-чемпіона бельгійця Роббі Вершурена, українець випередивв аж на 127 балів. Бронзову нагороду Кубка Європи у класі круїзері завоював ще один бельгійський велосипедист-екстремал Деннніс Стіманс (сума - 84 бали). Всього залікові очки на етапах Кубка Європи у даній дисципліні заробили 26 спортсменів із десяти країн.

Відзначимо, що Владислав Сапожников, як і багато інших учасників нинішнього континентального турніру, зміг взяти участь не у всіх етапах КЕ-2021, а ключовим у боротьбі за перемогу у загальному заліку став його успішний виступ на початку сезону.

Сапожников став переможцем першого і другого етапів в італійській Вероні, а також виграв четвертий етап у французькому Саррьяні. Там же у Франції Владислав зупинився за крок від п'єдесталу на третьому етапі, показавши четвертий підсумковий результат.

Нагадаємо, що Владислав Сапожников вже багато років є лідером українського ВМХ. Він неодноразовий чемпіон країни і переможець Кубка України в олімпійському рейсингу, круїзері та спринті, віце-чемпіон Європи 2019 року, неодноразовий переможець і призер етапів Кубка Європи, міжнародних рейтингових змагань, учасник чемпіонатів світу.




Новини в тему

20 березня 2024
Харківські велосипедисти відзначилися у серії нацзмагань з велокросу
01 березня 2024
Коротєєва виграла рейтингові змагання з велоспорту на треку у Швейцарії
07 лютого 2024
Ковтун виграла ЧУ у багатоденній гонці
18 грудня 2023
Ковтун виграла бронзу рейтингових змагань з велоспорту на треку у Німеччині
12 грудня 2023
Вагаркін – срібний призер міжнародних змагань з велоспорту у Польщі
29 листопада 2023
Романенко оформила золотий дубль на ЧУ з велокросу
14 листопада 2023
Харківські велосипедисти виграли медалі нацзмагань з велокросу
07 листопада 2023
Харківські трековики виграли національні турніри у Львові
31 жовтня 2023
Харківські велосипедисти здобули нагороди ЧУ з велокросу
17 жовтня 2023
Харківські велосипедисти відзначилися на серії національних змагань з велокросу
Інформаційні платформи