У Харкові визначили найсильніших спортсменів у вуличному футболі

03 жовтня 2021 20:40

Фінальна частина масштабних змагань серед футболістів-аматорів "Битва районів" відбулася на полях ОСК "Металіст".

Всього у змаганнях взяли участь 94 аматорські команди. Турнір проводився у два етапи: спочатку визначилися чемпіони районів, а у фіналі - міста. За головний титул боролися команди "Автострада" (Немишлянський район) та "Халтуринські" (Московський район). Останні у підсумку і відсвяткували перемогу.

"Організацію турніру оцінюємо на "відмінно". Погода тішить, гравці радують. Добре, що приходять грати. Молодь, я думаю, повинна багато займатися спортом, захоплюватися їм. Ми повинні виховувати на вулицях хороших гравців, навіть якщо у них немає фінансів йти займатися професійно, або з якихось інших причин вони не можуть потрапити у великий футбол. Тому ми граємо так", - резюмував гравець команди-переможниці Станіслав.

"Вишенькою на торті" всього турніру стала урочиста церемонія нагородження. Медалі, грамоти та цінні подарунки від футбольного клубу "Металіст" призерам вручав секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, головний тренер жовто-синіх Олександр Кучер, а також гравці команди - Євген Підлепенець та Руслан Фомін.

"Цей турнір став першим в історії нашого міста аматорським спортивним заходом серед дворових команд. З 17 вересня ви боролися на футбольних полях і йшли до фіналу, проявляючи цілеспрямованість і майстерність. Упевнений, що цей турнір стане традиційним, і ми подумаємо, як провести такі змагання взимку. І ще мені дуже хочеться, щоб у цьому турнірі брали участь якомога більше команд, тому що спорт - це азарт, здоров'я і гарний настрій!" - зазначив Ігор Терехов.

Поділився емоціями від побаченого і головний тренер "Металіста" Олександр Кучер.

"Вчора я був вражений тим, як багато людей прийшли на стадіон підтримати нашу команду у рядовому матчі чемпіонату, незважаючи на прохолодну погоду. А вже сьогодні я приходжу на фінал аматорського турніру і бачу багато глядачів, бачу величезну увагу з боку міської влади. Це все говорить про те, як сильно у Харкові люблять футбол. Іце важливо - підтримувати прагнення людей займатися футболом як на аматорському, так і на професійному рівні, незалежно від віку", - сказав Олександр Кучер.

Турнір "Битва районів" був організований Харківською міською радою та футбольним клубом "Металіст".




Новини в тему

12 березня 2024
Литовченко виграла міжнародний турнір з пара настільного тенісу
02 березня 2024
У Харкові нагородили переможців та призерів товариського турніру з боксу, який відбувся у Польщі
25 лютого 2024
Харківські боксери здобули перемогу на товариському турнірі у Познані
20 лютого 2024
Харківські спортсмени виграли Кубок України з тхеквондо ВТФ
19 лютого 2024
Зіменко виграв міжнародний турнір з боксу у Румунії
22 лютого 2024
Збірна Харкова готується до товариського турніру з боксу у Познані
17 лютого 2024
На Харківщині відбувся дитячий турнір з міні-футболу "Юні та незламні"
13 лютого 2024
Вихованки ХБСК виграли престижний турнір з бадмінтону в Угорщині
29 cічня 2024
Харківʼяни – віцечемпіони міжнародного турніру ж бадмінтону в Ісландії
21 грудня 2023
У Харкові відбувся чемпіонат міста з військово-спортивних багатоборств
Інформаційні платформи