Реконструкція "Металіста". 1 липня презентують перший оновлений об'єкт

15 червня 2021 09:43

Реконструкція ОСК "Металіст" розпочалася з 14-ти ігрових полів дитячої футбольної академії. На сьогодні сума витрат на ці та інші потрібні становить 163 мільйони гривень.

У перший етап робіт - реконструкцію футбольних полів - бізнесмен Олександр Ярославський вкладе 53 мільйони гривень. Там замінять трав'яне покриття, встановлять нову систему освітлення і камер спостереження, інше допоміжне обладнання.

"Ми почали відновлення футбольної інфраструктури "Металіста". Це приватно-міський проект, завдяки якому ми приведемо до ладу і оновимо все, що було побудовано до Євро-2012. Стадіон, дитяча академія, тренувальний табір - все повернеться. І не просто в тому ж вигляді, як тоді, а в покращеному, тому що технічний прогрес не стояв на місці. Ми запрошуємо до співпраці всі зацікавлені сторони. Давайте вкладатися, робити і потім використовувати разом на взаємовигідних умовах", - написав Ярославський у соціальних мережах.

За словами представника генерального підрядника ТОВ "Міленіум Спорт ЛТД" В'ячеслава Шеремета, вже проведений демонтаж непридатного для гри великого поля ДЮФА "Металіст" і демонтовані освітлювальні прилади. Також зняті покриття на трьох міні-футбольних полях і огорожі.

Наступним етапом відновлення дитячої футбольної академії стануть роботи з реконструкції основної будівлі.

Ще 70 мільйонів гривень підуть на реконструкцію Західної і Північної трибун стадіону. Вже розпочато демонтажні роботи на VIP-секторах.

"На трибуні VIP демонтовано килимове покриття, освітлювальні прилади та інтернет-обладнання", - повідомив в.о. генерального директора КП "ОСК" Металіст" В'ячеслав Шевченко.

Ще 40 мільйонів гривень Ярославський направив на будівництво у Харкові магазинів клубної символіки Metalist Fanstore. Перший з них вже 1 липня цього року почне працювати в традиційному місці - на Південній трибуні стадіону.

"Ремонт приміщення магазину знаходиться в завершальній стадії, закуплено торгове обладнання та сучасна техніка. Також паралельно проводиться лінія клубної атрибутики, яка порадує різноманітністю уболівальників харківського "Металіста", - заявив керівник Metalist Fanstore Андрій Степанов.

Нагадаємо, 10 червня Харківська обласна рада передала інфраструктурні об'єкти "Металіста", які знаходилися у неї на балансі, у власність міста. Це і дозволило розпочати програму відновлювальних робіт у форматі приватно-міського партнерства.




Новини в тему

21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
31 березня 2023
"Металіст" підписав контракт із іспанським захисником
17 березня 2023
"Металіст" не зміг обіграти "Олександрію"
02 березня 2023
"Металіст" підписав трьох новачків
01 березня 2023
УАФ заборонила проводити матчі УПЛ на ОСК "Металіст"
24 cічня 2023
"Металіст" приступив до тренувань на зимових зборах
19 cічня 2023
"Металіст" виходить з відпустки
11 cічня 2023
Гравці "Металіста" вирушили на збори з "Дніпром-1"
03 cічня 2023
Форвард харківського "Металіста" перейшов у португальський клуб
01 грудня 2022
"Металіст" розгромно програв остатнній матч перед зимовою відпусткою
Інформаційні платформи