Харківський міський Го клуб «50-Паралель» - учасник спортивної ярмарки

19 серпня 2015 10:43

Департамент спортивних іміджевих проектів та маркетингу Харківської міської ради продовжує щоденну презентацію учасників спортивної ярмарку «Харків - спортивна столиця". П'ятнадцятий учасник - Харківський міський Го клуб «50-Паралель».

 

 

 

Керывник клубу: Абросимов Євген Олегович

Адреса: г. Харьков, 611143, вул. Велика кільцева, будинок 138, кв. 80

Телефон: (093) 008 49 13

Електронна адреса: toaderdragon@meta.ua

Сайт: https://vk.com/kharkiv_go_club, http://kharkiv.ufgo.org/ru/

Коротка історична довідка 

З публікацій статей про Го в журналі «Наука і життя» 1975 року почалося знайомство харківської інтелігенції з цією грою. Грою зацікавилася професура ВНЗ та дослідних інститутів, а також і студенти. Слід зазначити Курінного Г.Ч. доцента математичних наук ХНУ ім. В.Н. Каразіна, який, єдиний з харків'ян, вірно вирішив всі запропоновані Го завдання. За результатами відбувся го-конгрес, на якому Курінний вперше зіграв з японським професійним гравцем.

У середині 90-х в Україні та у Харкові розпочалася 2-а хвиля розвитку Го. Гравці стали грати у Міському будинку Вчених. У Го прийшов Ковальов Михайло Михайлович, який виховав найсильнішого гравця Харкова та України того часу (1990 -96 роки) - Ледовських Юрія Миколайовича, переможця багатьох міжнародних турнірів

Юрій Миколайович створив громадську організацію і всіляко прагнув розвивати Го. Але його планам не судилося збутися і восени 1996 року його не стало.
З 2012 року і донині почалася третя хвиля розвитку Го. Ще на початку 2012 року в Харкові було всього два клуби, в які ходило не більше двох десятків людей. Протягом трьох років Харківське Го піднялося на нові вершини і сьогодні в Го постійно грають близько сотні людей, відкриваються нові клуби і гуртки по всьому місту. На турнірі в Одесі «Одеса золота 2015» харків'яни (у складі 9 чоловік) привезли до Харкова 8 дипломів, та зайняли призові місця, також харківські спортсмени планують чудово виступити і на Кубку України в жовтні 2015 року. Харківський Го клуб активно бере участь у всіляких фестивалях, ярмарках і громадських заходах, і набирає все більше і більше популярності серед харків'ян.

Основні досягнення 

- Харківський міський Го клуб «50-я ПАРАЛЕЛЬ» спільно з Харківською федерацією федерації шашок України та клубом «Російські Шахи» був створений і успішно реалізований проект «Харків - інтелектуальне місто», який очолив глава Го клубу Абросимов Євген. Метою проекту стало популяризація логічних та інтелектуальних видів спорту серед дітей та молоді. Проект був реалізований в 4 школах, і за осінь планується відвідати ще стільки ж шкіл;

- За цей рік було створено 4 гуртка і ще один клуб;

- У турнірі з Го в Одесі «Одеса золота 2015» Харків'яни заробили 8 дипломів, причому в основному заліку Олександр Гілязов посів третє місце, а Часновскій Євген був єдиним учасником турніру якому вдалося виграти всі партії в основному турнірі;

- За цей рік було проведено 4 великих турніру з Го в Харкові, і ще належить два, один з яких присвячений найсильнішому гравцю в історії харківського Го - Ледовських Брію Миколайовичу.

Основні щорічні заходи

  • Чемпіонат м. Харкова з гри Го «Різдвяна свічка» - січень 2016
  • Весняний чемпіонат харківської області "Блакитний пролісок" - березень 2016
  • Кубок Харківського міського Го клубу "Найсильніший Харків'янин", серед чоловіків і жінок - квітень 2016
  • Літній парний чемпіонат міста Харкова «Квітуча Слобожанщини» - червень 2016
  • Турнір клубу «50-я ПАРАЛЕЛЬ» "Харківська жара" серпня 2016
  • Відкритий Кубок міста Харкова та Харківської області "Меморіал Ледовських Ю.Н." - Жовтень 03.04.2015 / 2016
  • Чемпіонат м. Харкова серед юніорів до 20 років, а також Чемпіонат серед дорослих у віці від 20 років - грудень 17.18.2015 / 2016

 

Нагадуємо, що 12 вересня 2015 на площі Свободи відбудеться 2-й Спортивний ярмарок «Харків - спортивна столиця». У 2014 році відвідувачі спортивної ярмарки змогли не тільки насолодиться показовими виступами спортсменів, але і безпосередньо спробувати себе в різних видах спорту, продемонструвати на тренажерах і спортивних снарядах силу і спритність. Протягом 8 годин спортивну ярмарку відвідало більше 52 тисяч жителів і гостей міста.




Новини в тему

10 вересня 2015
Спортивний кроссфіт клуб "Avantador" - учасник спортивної ярмарки
04 вересня 2015
Федерація стрільби Харківської області - учасник спортивної ярмарки
04 вересня 2015
Федерація біатлону Харківської області - учасник спортивної ярмарки
03 вересня 2015
Федерація сучасного пятиборства Харківської області - учасник спортивної ярмарки
03 вересня 2015
Флорбольний клуб «Перша Столиця» - учасник спортивної ярмарки
02 вересня 2015
Харківська молодіжна федерація черліденгу - учасник спортивної ярмарки
02 вересня 2015
Харківська обласна федерація пауерліфтингу - учасник спортивної ярмарки
27 серпня 2015
Всеукраїнська федерація танцю - учасник спортивної ярмарки
29 серпня 2015
Кінний комплекс Feldman Ecopark - учасник спортивної ярмарки
28 серпня 2015
Асоціація Капоейри Майстри Бімби, всеукраїнська філія - учасник спортивної ярмарки
Інформаційні платформи