"Харківські Соколи" пропустять чемпіонат України

27 вересня 2022 10:43

Президент клубу Сергій Чебишев підтвердив, що команда не братиме участі у баскетбольному сезоні 2022/23, але запевнив, що після перемоги України у війні обов’язково поновить свої виступи.

За словами Чебишева, "Харківські Соколи" відмовилися від участі як в українській Суперлізі, так і у Вищій лізі.

"Насправді я маю підтвердити це. "Харківські Соколи" не братимуть участь у сезоні 2022/2023. Це було складне рішення, я навіть спочатку заявляв на зустрічі керівників клубів перед сезоном, що ми спробуємо зібрати команду для Вищої ліги, але і від цієї ідеї ми відмовились. На це є кілька причин.

По-перше, інфраструктурно та відносно свого положення Харків не може бути нормальною тренувальною базою. Багато залів зруйновано, інші в дуже поганому стані, і ми зовсім не розуміємо, чи будуть вони опалюватись взагалі в зимовий час.

По-друге, це люди. Ми гадали, що зможемо знайти наших молодих хлопців, які захищатимуть честь міста та заразом набиратись досвіду у матчах ліги. Проте це виявилось дуже важко. Ми не змогли знайти навіть місцевих юнаків, яких би змогли залучити.

По-третє, це кошти. Хай їх і треба було б набагато менше на Вищу лігу, ніж на Суперлігу. Проте ми розставили пріоритети, і вони зараз направлені на перемогу у війні.

Так, у нас була пропозиція допомоги від "Прометея", за що я щиро вдячний Володимиру Дубінському. Окрім цього, я особисто розмовляв з обласним керівництвом Полтави, яке пропонувало нам місце для тренувань. Однак все це для нас було незрозумілим з точки зору взагалі важливості і необхідності команди саме в цей час для Харкова. Повірте, ми неодноразово піднімали це питання навіть на рівні керівництва міста та області, спонсорами та меценатами. І всі як один говорять: команда обов’язково має бути, але після нашої перемоги. Тому ми прийняли таке не зовсім приємне зараз рішення".

Нагадаємо, що у новому сезоні Суперліги 2022/23 свою участь підтвердили "Прометей", "Будівельник", "Київ-Баскет", "Запоріжжя", "Черкаські Мавпи", "Старий Луцьк", "Кривбас" та МБК "Миколаїв". Пізніше "Прометей" відмовився від участі у чемпіонаті, а МБК "Миколаїв" заявив, що може пропустити сезон.

У ФБУ очікують на відповідь від "Дніпра". "Хімік" планує виступати як клуб на Одещині. Пропустить сезон "Тернопіль", а БК "Одеса" ще не дав остаточної відповіді.




Новини в тему

19 лютого 2024
Харківські Соколи програли в 1/8 фіналу Кубка України
20 листопада 2023
"Харківські Соколи" завершили черговий бабл з рахунком 2:1
13 листопада 2023
"Харківські Соколи" здобули четверту перемогу у сезоні
30 жовтня 2023
"Харківські Соколи" завершили другий бабл з рахунком 2/1
27 жовтня 2023
"Харківські Соколи" готуються до матчів другого баблу
14 жовтня 2023
"Харківські Соколи" здобули першу перемогу у новому сезоні
02 жовтня 2023
"Харківські Соколи" зіграли свої перші передсезонні матчі
27 вересня 2023
"Харківські Соколи" стартують у Вищій лізі
06 вересня 2023
"Харківські Соколи" представили перших новачків
15 серпня 2023
"Житлобуд-1" здобув першу перемогу в сезоні
Інформаційні платформи