Харківські гонщики відсвяткували перемогу на 3-му етапі ЧУ

20 травня 2021 11:51

Харківські гонщики спортивного клубу "Лідер" втретє поспіль здобули перемогу на етапі чемпіонаті України з картингу, який пройшов на трасі в місті Кам'янське.

Перемогу здобув гонщик "Лідера", 2-х кратний чемпіон України Олександр Дерюга, який виграв всі заїзди: кваліфікацію, предфінал, фінал і суперфінал. Друге місце зайняв його одноклубник Микита Фурніка. На почесному третьому місці розташувався Олексій Телюк. Але його спіткала невдача: Телюк успішно фінішував, але при зважуванні йому не вистачило 200 грамів до встановленої регламентом змагань мінімальної ваги боліда зі спортсменом, і суддівська колегія анулювала його результат. Така помилка механіка дорого обійшлася пілотові та звела нанівець успішно проведену гонку, відкинувши Олексія на 10 місце в турнірній таблиці 3-го етапу.

У класі "Comer Micro" вікова категорія від 5 до 7 років, команду "Лідера" представляв Ілля Гнатенко, якому на момент змагань ще не виповнилося шести років.

У першому заїзді Ілля увійшов до трійки лідерів, зумівши по ходу заїзду, стартуючи з восьмого місця, відвоювати п'ять позицій. У другому заїзді розвинути успіх не вдалося, але стабільний фініш на шостому місці залишав непогані шанси на підсумкове призове місце, а все мало вирішитися в вирішальному третьому заїзді.

Третій заїзд почався багатообіцяюче для спортсмена з Харкова, стартуючи з шостої позиції йому вдалося обійти двох суперників ще до кінця першого кола і впритул наблизитися до лідируючої групи. Боротьба в цьому класі дуже щільна, не дивлячись на юний вік спортсменів. В один з моментів, троє спортсменів, серед яких був Ілля, впритул наблизилися один до одного, і відбулося торкання. Щоправда, аварія пройшла без наслідків для пілотів і техніки, але за сумою трьох заїздів Ілля опинився на 8-й позиції.




Новини в тему

07 жовтня 2021
Харківські гонщики знову у числі кращих на Кубку України
02 вересня 2021
Харківським "Лідерам" знову немає рівних в Україні
29 серпня 2021
Під Харковом відбувся етап Кубка українського бездоріжжя
13 серпня 2021
Харківські гонщики - чемпіони України в міжнародному класі KZ-2
06 серпня 2021
Дерюга, Фурніка та Гнатенко знову відзначилися на Кубку України з картингу
14 липня 2021
Харківські гонщики переможно стартували на Кубку України
08 липня 2021
Гонщики "Лідера" виграли 5 етапів ЧУ поспіль
16 червня 2021
Олександр Дерюга знову обігнав усіх на ЧУ з картингу
25 травня 2021
Харків'яни переможно виступили на ЧУ зі скелелазіння
06 травня 2021
Харків'янка стала бронзовою призеркою ЧЄ зі скелелазіння
Інформаційні платформи