Харківська футболістка - амбасадор проєкту УЄФА

16 березня 2021 14:38

Українскьких дівчаток віком від 5 до 8 років заохочуватимуть полюбити спорт. Робитимуть це завдяки новій футбольній програмі Playmakers від УЄФА та Діснея. Амбасадором проєкту стала Ольга Овдійчук - гравчиня ФК "Житлобуд-1" та національної збірної України.

Вступні тренуваня Playmakers, на відміну від традиційних футбольних програм, базуються на мультфільмах, які зробили мільярдні касові збори, - "Крижане Серце-2" та "Суперсімейка-2". Оснащені футбольними м’ячами, манішками та конусами, тренери заохочуватимуть учасників грати ролі популярних персонажів (Еластика та Ельза з Анною) та оживляти сцени мультфільмів через рух, командну роботу та уяву. Далі дівчат знайомитимуть із основними футбольними навичками.

Приєднання до Playmakers - величезний крок у розвитку дівочого футболу в Україні, вважають експерти. Це допоможе вдвічі збільшити кількість дівчаток та жінок, які грають у футбол, до 2024 року. Допомагатиме в реалізації проєкту гравчиня ФК "Житлобуд-1" та національної збірної України Ольга Овдійчук.

"Ця співпраця Діснея та УЄФА є фантастичною й пропонує новий та цікавий спосіб для дітей почати грати у футбол. Мені подобається Дісней та його історії, навіть у дорослому віці мені було б цікаво брати участь у такій програмі. Зараз я бачу величезну різницю в кількості дівчат, які грають у футбол, порівняно з періодом, коли я була маленькою. Використання магії Діснея не тільки зробить футбол більш захоплюючим для такого віку, але й, сподіваюся, збільшить рівень залученості. Я з нетерпінням чекаю позитивного ефекту, який ця програма матиме по всій Україні", - наголосила футболістка.

В Україні програму Playmakers впроваджуватимуть через школи, клуби та місцеві громади.




Новини в тему

24 грудня 2021
Гол Овдійчук визнано найкращим у груповому етапі жіночої ЛЧ
21 грудня 2021
Гол харків'янки – серед претендентів на звання найкращого на груповому етапі жіночої ЛЧ
12 серпня 2021
"Шахтар" зіграє проти "Монако" на ОКС "Металіст"
14 липня 2021
Суперкубок УЄФА-2025 може пройти у Харкові
01 липня 2021
Мільйони на лікування харківського футболіста компенсує УЄФА
03 липня 2020
Дві харків’янки потрапили до топ-10 футболісток світу
04 травня 2020
Україна U-21 може зіграти матчі відбору на Євро в листопаді
20 квітня 2020
Стало відомо, коли до Харкова повернуться футбольні вовки з Німеччини
Інформаційні платформи