Бондаренко: "Хочу обов'язково повернутися до Харкова і провести решту життя там"

09 серпня 2022 16:47

Чемпіон світу зі стрибків у висоту, харків'янин Богдан Бондаренко розповів про тренування під час війни і поділився подальшими планами.

– Фактично через травми ви втратили два роки. Щоб повернутися на свій рівень, довелося докласти титанічних зусиль?

– Складно у психологічному плані через один аспект. Глядач дивиться по телевізору і бачить, що спортсмен виступає погано.

А я ж то знаю, скільки вклав у це роботи і старань. Умовно кажучи, до бронзи на Олімпіаді у 2016-му я виконав тисячу годин роботи. І до цього сезону виконав тисячу годин роботи. Такої ж важкої та виснажливої, та це не дало результату. З боку це може виглядати так, ніби я погано тренувався. А я ж тренувався аналогічно.

Зачаклована історія – я багато займаюся, а на початку сезону у травні зазнаю ідентичної травми. І не можу реалізувати всю ту роботу, яку я виконав. Ти працюєш, стараєшся, однак результату це не дає. Ситуація в Україні також зобов'язує до вибору: або ти тренуєшся, або повертаєшся і йдеш захищати Батьківщину.

– У вас такі думки були?

– Звичайно, такі міркування завжди присутні. Щомісячно я віддаю певну частину коштів зі своїх доходів на допомогу армії. Стараюся точково допомагати знайомим, які воюють і яким я дуже вдячний та якими пишаюся.

Люди раніше не були пов’язані з військовою справою, проте навчилися і пішли воювати. У самого в голові виникають схожі бажання. Розриваюся між такими думками. В Україні жах відбувається, а ти сидиш тут. Це теж складно. Поки допомагаю дистанційно, але хотілося б більше.

– Де плануєте провести своє позаспортивне життя?

– Харків для мене та моєї сім’ї – це найкраще місце у світі. Ми мали там все, що треба: друзів, рідню. Підібрали для доньки садок, знали, у яку школу вона піде. Батьки мешкали за 500 метрів від нас. Життя вибудували. Зараз розумію, що ми жили, як у казці. Хочу неодмінно повернутися у Харків і провести решту життя там, - сказав Бондаренко.




Новини в тему

07 червня 2023
Бондаренко виграв срібло етапу Світового легкоатлетичного континентального туру
15 травня 2023
Табашник здобула бронзу етапу Світового легкоатлетичного континентального туру
06 березня 2023
Табашник здобула медаль ЧЄ
03 березня 2023
Табашник подолала кваліфікацію на ЧЄ і виступить у фіналі
24 лютого 2023
Табашник виступить на Євро з легкої атлетики в приміщенні
20 лютого 2023
Табашник з особистим рекордом стала віцечемпіонкою України зі стрибків у висоту
30 cічня 2023
Табашник виграла змагання зі стрибків у висоту в Іспанії
01 вересня 2022
Табашник представить Україну на етапі Діамантової ліги
17 серпня 2022
Бондаренко не пройшов до фіналу ЧЄ-2022
07 серпня 2022
Табашник завоювала "бронзу" етапу Діамантової ліги
Інформаційні платформи