10 мільйонів гривень на вуличну культуру: стартував прийом заявок на гранти УКФ

07 cічня 2021 11:11
Український культурний фонд разом із ГО «Центр вуличних культур» проводять перший в Україні конкурс проєктів вуличної культури. Загальний бюджет лоту в 10 мільйонів гривень буде розподілений між найкращими ідеями з усієї країни (від 100 тис. до 700 тис. грн на один проєкт). 
 
Формати проєктів можуть бути різними: від відеороликів та графіті до фестивалей і концертів вуличних культур. Організатори до 15 січня чекають онлайн-заявок від представників брейкінгу, хіп-хопу, паркуру, стріт футболу та стрітболу, скейтерів і ролерів, стріт воркауту, стріт денсерів та інших учасників вуличної культури.
 
Співзасновник «Центру вуличних культур» Єгор Матюхін пояснює: «Я починав як бі-бой ще у кінці 1990-х, коли нас звідусіль ганяли. Я не міг собі уявити, що колись держава буде підтримувати вуличну культуру. Навіть в Європі вулична культура отримує підтримку в рамках більших культурних програм. А в Україні ми в партнерстві з УКФ створили окрему програму вуличної культури  і наші колеги з Європи нам тепер по-доброму заздрять. Це великий шанс для спільнот street culture з різних куточків України пропагувати вуличну культуру і змінити свої міста. Багато хто мріє влаштувати фестиваль, збудувати урбан-парк або, наприклад, започаткувати підкаст про вуличні культури. Тепер все це можливо».
 
Авторів й авторок найкращих заявок запросять до навчання, де допоможуть перетворити ідеї на проєкти. Навчання потрібне, бо навіть найкращі ідеї від найдосвідченіших команд стикаються з труднощами при роботі з грантовими заявками, офіційними документами, перемовинами з місцевою владою. «Всього навчать, допоможуть наші ментори», — заспокоює Єгор Матюхін.
 
Перевагу у конкурсі віддаватимуть ідеям, які:
-  утверджують практики вуличних культур в Україні як невід’ємної складової розвитку молоді, сприяють її культурному та особистому становленню та самовираженню;
- інтегрують молодь через вуличні культури в суспільне життя та забезпечують альтернативне культурне дозвілля;
- популяризують вуличні культури серед спільноти — публічні події, фестивалі тощо.
 
Термін подачі анкет — до 15 січня. Для участі треба заповнити аплікаційну форму. Загалом, графік такий:
1 — 12 лютого: навчання авторів найкращих ідей;
15 лютого — 12 березня: подання учасниками аплікаційних пакетів;
1 березня — 3 травня: конкурсний відбір проєктів;
1 червня — 8 листопада: реалізація проектів з моменту підписання Договору про надання гранту, включно з поданням звітності.



Новини в тему

06 березня 2023
У Харкові нагородили переможців онлайн конкурсу “Сталеві м’язи”
01 березня 2023
Визначено переможців онлайн-конкурсу з воркауту "Сталеві м'язи"
11 лютого 2023
Триває онлайн-конкурс із воркауту "Сталеві м'язи"
16 жовтня 2020
Харків переміг у Всеукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування»
22 березня 2016
У Харкові оголошено конкурс ідей щодо підвищення туристичної привабливості міста
28 квітня 2015
У Харкові пройшов Всеукраїнський фестиваль танцю «Дзеркальний струмінь - 2015»
17 cічня 2014
Объявлен конкурс на создание талисмана Евробаскета-2015
23 грудня 2013
Итоги рабоче-ознакомительной поездки по вопросам туризма и организации крупных событий для принимающих «Евробаскет 2015» городов Украины в Литву
Інформаційні платформи