#Обличчя_Харкова Катерина Садурська – фрідайверка, яка встановлює світові рекорди і розповідає про війну в Україні

03 августа 2023 14:53

Катерина Садурська – 31-річна харківʼянка, з дитинства займалася синхронним плаванням, тричі здобувала бронзу на світовому чемпіонаті з водних видів спорту у 2013 році, двічі ставала європейською чемпіонкою. З минулого року спортсменка робить собі ім’я у новому виді спорту, який до 2022-го був для неї просто хобі, і відтоді не припиняє вражати світ. На кожному старті Садурська не тільки здобуває нагороди, а й привертає увагу суспільства і спортивного світу до подій, які відбуваються в Україні.

22 липня 2023 року на змаганнях "Vertical Blue" (легендарні змагання на Багамах з унікальними умови, зокрема Dean's Blue Hole – дірою, глибиною 202 м без підводних течій, яка дозволяє спортсменам не залежати від погодних умов) Катерина Садурська побила світовий рекорд за правилами Міжнародної асоціації розвитку фрідайвінгу, занурившись на 74 метри без ластів.

За кілька днів на тому ж турнірі, спортсменка пірнула на 76 метрів, встановивши абсолютний світовий рекорд. Далі Катерина перевершила сама себе – занурилася на 77 метрів, провівши під водою більше 3 хвилин.

До цих змагань Садурська готувалася здебільшого у Харкові у басейні та залі, під звуки сирен та обстрілів. І лишена початку літа виїхала до Ейлату, де проходив її
перший тренувальний збір на відкритій воді.

"Я дійсно пишаюсь тим, що я українка, і маю змогу представляти Україну на міжнародній арені, і використовувати свій голос для того аби донести правду про війну у нас на Батьківщині для того, щоб розповісти про силу українського народу та дати трохи позитивних новин нашим співвітчизникам.

З минулого року і початку великої війни у кожного з нас з’явилась додаткова відповідальність, і я обрала фрідайвінг не тільки як спосіб вижити (а він дійсно мені допоміг), але і як місію представляти Україну якомога краще на міжнародній арені. Я відчуваю мотивацію в цьому і я вдячна кожному українцю за силу, підтримку та натхнення. І кожному воїну, який боронить нашу землю особисто вдячна за те, що маю змогу тренуватись вдома, в Україні. Це важко, але можливо. І цим я завдячую усім нашим силам оборони", – сказала Садурська.

Наразі Катерина перебуває на Гондурасі, де братиме участь у чемпіонаті світу за версією CMAS (19 -27 серпня). До старту спортсменка проведе на місці тренувальний збір.




Новости в тему

25 августа 2023
Чергове золото і знову з рекордом. Садурська не перестає вражати
24 августа 2023
Садурська виграла золото на ЧС із фрідайвінгу та встановила новий рекорд України
31 июля 2023
Снова поразила мир. Садурская установила новый абсолютный мировой рекорд по фридайвингу
26 июля 2023
Садурская установила абсолютный рекорд в подводном спорте
17 февраля 2023
#Лица_Харькова Сергей Бабин – вице-президент федерации воздухоплавания, ставший волонтером
07 октября 2022
Садурская взяла еще одно "золото" ЧМ по фридайвингу
06 октября 2022
Екатерина Садурская - чемпионка мира по подводному спорту
31 августа 2022
#Лица_Харькова Виктория Сулима – руководительница велоцентра, которая стала волонтером
16 августа 2022
#Владимир Левин – заслуженный тренер Украины по военно-спортивному многоборью, который стал волонтером
09 августа 2022
#Лица_Харькова Городской клуб каратэ "Фудокан" помогает ВСУ и терробороне защищать Харьков
Информационные платформы