У Харкові пройшов фестиваль бальних танців під відкритим небом

10 травня 2017 10:56

III Фестиваль бальних танців під відкритим небом «Харківський вальс» пройшов сьогодні, 6 травня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, це унікальний для України захід, оскільки це єдиний конкурс з бальних танців під відкритим небом з великою кількістю відвідувачів, залучених до флешмобу.

На головній сцені парку виступили кращі танцювальні пари міста, які раніше перемагали на різних міжнародних змаганнях, і визначили між собою чемпіона. Для гостей фестивалю працювала ретро-зона, де професійні танцюристи навчали всіх бажаючих елементам вальсу. Пізніше вони взяли участь у масовому танцювальному флешмобі, який традиційно проводиться в рамках фестивалю «Харківський вальс». За оцінками організаторів, у флешмобі взяли участь 600 любителів вальсу.

«Для Харкова це вже традиційний захід. Цю традицію ми почали три роки тому, і кожен рік наше місто доводить, що воно по праву може називатися танцювальною столицею України. Це свято унікальне ще й тим, що він дозволяє показати свої таланти як професійним танцюристам, так і тим, хто просто хоче і любить танцювати. Я впевнений, що з кожним роком цей захід буде залучати нових учасників», - зазначив Олексій Чубаров.

Зазначимо, що перший фестиваль «Харківський вальс» пройшов в 2015 році на пл. Свободи. Тоді його відвідали понад 5 тис. людей, глядачі і учасники побачили виступи 30 танцювальних колективів з Харкова і Харківської області.




Новини в тему

29 липня 2021
Коли у парку Горького покажуть виступи харківських олімпійців
04 жовтня 2020
У парку Горького пройшло тренування в підтримку колишніх наркозалежних
20 серпня 2020
Обери собі спорт на Спортивному ярмарку–2020
20 серпня 2019
У суботу відбувся фестиваль бойових мистецтв «Кращі з кращих»
14 травня 2018
На Велодень у Харкові зберуться понад 15 тисяч любителів велоспорту
25 квітня 2018
У парку Горького відкрили сезон занять зі стріт-воркауту
24 cічня 2017
У парку Горького відбулася пробіжка з чемпіонами
17 жовтня 2016
У парку Горького пройшов чемпіонат Харкова з воркауту
11 жовтня 2016
У Харкові пройдуть змагання з воркауту
Інформаційні платформи