Warrior Games. Ветеран ЗСУ із Харкова захистить честь України у США

01 червня 2021 10:12

40 ветеранів та військовослужбовців ЗСУ вперше представлять Україну на міжнародних змаганнях Warrior Games (Ігри воїнів), які у вересні пройдуть в Орландо, штат Флорида, США. До складу національної збірної увійшов і харків'янин Юрій Зекун.

Warrior Games - це міжнародні мультиспортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів, які отримали поранення, травми або захворювання безпосередньо під час виконання службових обов'язків у зоні бойових дій. Міноборони США організує захід вже 8 років поспіль.

Виступити на Іграх воїнів зможуть ветерани та діючі військовослужбовці воруженние сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Національної поліції, СБУ, а також добровільних формувань за умови, що вони пошкодили здоров'я при виконанні службових обов'язків в зоні Операції Об'єднаних сил (антитерористичної операції) або під час миротворчих операцій за участю України з 1991 року.

Включення України в Warrior Games сприятиме розширенню можливостей спортивної реабілітації українських ветеранів та військовослужбовців вже в 2021 році, вважають координатори проєкту в Україні.




Інформаційні платформи