Усе найкраще - дітям. У Харкові будують футбольні поля топ-рівня

22 червня 2021 10:22

На території дитячої футбольної академії "Металіст" облаштують кращі в Україні поля європейського класу.

Про це повідомили секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і бізнесмен Олександр Ярославський, котрі в рамках приватно-міського партнерства поставили за мету не тільки відродити легендарний футбольний клуб, але і повністю відновити його інфраструктуру.

За словами Терехова, зараз для цього ведуться підготовчі та організаційні роботи.

"Харків'яни не повинні їхати. Потрібно створити комфортні умови для тренувань дітей, щоб вони росли, ставали професіоналами і грали за ФК "Металіст". Таке завдання стоїть перед менеджментом, і таке завдання поставили ми перед собою з Олександром Ярославським", - зазначив він.

Як повідомив Олександр Ярославський, на території академії розташовано 14 полів, які він свого часу створив. Тепер, за умовами інвестиційного договору, бізнесмен повинен їх відновити та експлуатувати протягом 20 років. Завершити будівництво планується до листопада.

"Відновлення 14 полів орієнтовно буде коштувати більше 50 млн грн. Це не тільки поля, а й електронна система, і новітнє освітлення. На великому полі висота ворсинок трави становитиме 60 мм, а на інших - 40 мм", - розповів Олександр Ярославський.

Також він зазначив, що в цілому в ФК "Металіст" необхідно вкладати більше 5 млн дол. на рік, щоб команда грала в єврокубках.

Крім того, Ігор Терехов і Олександр Ярославський повідомили, що ще вирішуються майнові питання. У 2016 році база, підтрибунні приміщення і будівля футбольної академії "Металіст" без полів були спецконфісковані, але не оформлені, як було потрібно, на держпідприємство "Харків Арена". Тому всі ці роки об'єкти не мали власника. Тепер власність необхідно структурувати, оформити на ДП і передати на баланс міста для фінансування та відновлення спортивних об'єктів.

Ігор Терехов зазначив, що ведеться щоденна робота, щоб розпорядженням Кабінету міністрів власність перейшла до харківської громади міста у найкоротші терміни.

Нагадаємо, в "Металісті" вже представили першого новачка сезону. Ним став бразильський захисник Маілтон.




Новини в тему

21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
31 березня 2023
"Металіст" підписав контракт із іспанським захисником
24 березня 2023
Юні харківські боксери готуються до товариського турніру у Познані
17 березня 2023
"Металіст" не зміг обіграти "Олександрію"
02 березня 2023
"Металіст" підписав трьох новачків
01 березня 2023
УАФ заборонила проводити матчі УПЛ на ОСК "Металіст"
24 cічня 2023
"Металіст" приступив до тренувань на зимових зборах
19 cічня 2023
"Металіст" виходить з відпустки
11 cічня 2023
Гравці "Металіста" вирушили на збори з "Дніпром-1"
04 cічня 2023
У Валках відбувся юнацький турнір з міні-футболу на призи Ігоря Терехова
Інформаційні платформи