Світоліна проведе у Харкові унікальний тенісний турнір

02 серпня 2021 11:47

Харків та перша ракетка України Еліна Світоліна проведуть у місті тенісний турнір нового формату – Kharkiv City Cup by Elina Svitolina Foundation. Змагання відбудуться з 16 по 22 серпня.

Kharkiv City Cup by Elina Svitolina Foundation - нова унікальна подія в українському спорті. Це буде справжній тиждень тенісу - 300 спортсменів віком від 8 до 97 років змагатимуться за призи першої ракетки України. Такий формат турніру, підкреслив директор Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради Олексій Чубаров, об’єднає абсолютно всіх, хто любить цю гру: дітей, юніорів, дорослих, ветеранів, людей з обмеженими можливостями, професіоналів та аматорів.

"З року в рік ми створюємо в Харкові круті спортивні події. Ніколи не опускаємо стандарт їх організації. Події такого масштабу в Україні ще не було. Ми пишаємося Еліною та її досягненнями. Чудово, що наша почесна громадянка підтримала ініціативу проведення Kharkiv City Cup, а її Благодійний фонд став співорганізатором змаганнь. Впевнений, що спільно ми зробимо теніс ще більш популярним в місті та країні загалом", - підкреслив Чубаров.

У свою чергу Еліна Світоліна зазначила, що розвиток тенісу в Україні - її мета, і Харків для цього вона вибрала не випадково.

"Харків – моє рідне місто, звідки почався мій шлях у професійний світ великого тенісу. Не випадково саме в Харкові за масштабної підтримки міської влади буде реалізовано програму мого Благодійного фонду - проведення загальноміського тенісного турніру. Саме такі турніри потрібні нашій країні й нашому суспільству", - зазначила Світоліна.

Турнір відбуватиметься одночасно на 30 кортах у п’яти тенісних клубах Харкова:

  • діти до 10 років змагатимуться в ТК "Унікорт";
  • дітей до 12 років прийме "Superior Golf & Spa Resort";
  • дівчата до 16 років, дорослі гравці та ветерани тенісу (від 35 до 90+ років) гратимуть у ТК "Central Park". Там же зіграють тенісисти на візках;
  • юнаки до 16 років зіграють у ТК "АКС";
  • резервні корти (на випадок несприятливої погоди) організують у ТК "Sport&Court".

Нагородження переможців відбудеться 22 серпня о 18:00 у престижному гольф-курорті "Superior Golf & Spa Resort". У рамках гала-вечора відбудеться благодійний аукціон, на який організатори виставлять унікальні лоти. Всі кошти від продажу направлять на реалізацію подальших тенісних програм і розвиток цього виду спорту.

Організатор турніру - Департамент у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Довідка. Еліна Світоліна - перша ракетка України, переможниця 15 одиночных турнірів WTA (Women’s Tennis Association), третя ракетка світу в професійному світовому рейтинзі WTA (2019, 2018), півфіналістка турнірів Великого Шолому (Wimbledon 2019 и US Open 2019). У 2020 році Світоліна отримала звання "Почесний громадянин Харкова". У 2019 році Еліна заснувала в Україні свій Благодійний Фонд, головною метою якого є підтримка юних талантів й розвиток тенісу.




Новини в тему

12 березня 2024
Литовченко виграла міжнародний турнір з пара настільного тенісу
02 березня 2024
У Харкові нагородили переможців та призерів товариського турніру з боксу, який відбувся у Польщі
29 лютого 2024
Світоліна підтвердила плани зіграти на Олімпіаді-2024
25 лютого 2024
Харківські боксери здобули перемогу на товариському турнірі у Познані
21 лютого 2024
Світоліна пройшла до третього кола турніру WTA 1000 в Дубаї
20 лютого 2024
Харківські спортсмени виграли Кубок України з тхеквондо ВТФ
19 лютого 2024
Зіменко виграв міжнародний турнір з боксу у Румунії
22 лютого 2024
Світоліна вибула з турніру WTA 1000 в Дубаї
22 лютого 2024
Збірна Харкова готується до товариського турніру з боксу у Познані
17 лютого 2024
На Харківщині відбувся дитячий турнір з міні-футболу "Юні та незламні"
Інформаційні платформи