Сич виграла дві медалі етап Європейського кадетського циклу з фехтування на шпагах

30 cічня 2024 10:25

27-28 січня змагання приймало сербське місто Нові Сад.

За підсумками цих змагань збірна України стала лідеркою за кількістю здобутих нагород – по дві золоті, срібні та бронзові. Стільки ж медалей, а саме шість, виграли й угорські фехтувальники, однак у них на одне золото менше й відтак – друге місце в підсумковому заліку.

В особистій першості на п’єдестал піднялись львів’янин Максим Гула, харків’янка Тамара Сич, а також Марія Середа з Дніпра. Остання стала єдиною українкою, яка виграла золото в особистому турнірі. Срібло виграв Гула, який поступився у фіналі британцю Саміру Сандеру Раджану (9:15). Сич, у свою чергу, стала третьою, програвши у півфіналі першому номеру посіву – Лотті Горвас із Угорщини (14:15), яку потім, зрештою, перемогла Середа з рахунком 15:9.

У командному турнірі українці й українки так само вибороли три нагороди. У юнацькій першості збірна Україна-2 у складі Арсенія Прокофьєва, Максима Кривоноса та Марка Стасовського виграла золото, а інша українська команда, яку представляли Максим Микитенко, Максим Гула, Андрій Скок і Мирон Дурневич, посіла третє місце.

Українські кадетки Марія Середа, Тамара Сич, Поліна Спиридонова й Маргарита Ангарська, своєю чергою, стали срібними призерками етапу.


Теги:


Інформаційні платформи