Харків'яни відзначили Всесвітній день ходьби

30 вересня 2016 15:35

Харків'яни сьогодні, 30 вересня, відзначили Всесвітній день ходьби і пройшли від Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького до Харківської державної академії фізичної культури.

В акції взяли участь понад 100 людей, їхній маршрут становив 4,3 км. Як повідомив заступник Харківського міського голови у справах сім'ї, молоді та спорту Костянтин Лобойченко, сьогодні в академії і у всіх спортивних школах пройдуть лекції на тему здорового способу життя і користі ходьби.

«Це найдоступніший вид фізичної активності. У нас є федерації ходьби, спортивної, скандинавської, всі бажаючі можуть приєднатися до їхніх занять. Я сам люблю багато ходити, ходжу, по можливості, пішки по робочих справах, на тренування з футболу. Сьогодні чудова погода, і ми отримали велике задоволення від нашої прогулянки», - сказав Костянтин Лобойченко.

Засновник Харківської федерації ходьби ім. Олександра Шимка Людмила Симонова зазначила, що вони безкоштовно проводять заняття. Їхня техніка ходьби нормалізує роботу серцево-судинної системи.

«Ми робимо розминку, опрацьовуємо проблемні місця, а потім ходимо хвилин 20-30. По-перше, це велике задоволення. Ми хочемо, щоб українці, харків'яни були здорові. Ходьба - це ефективний і безкоштовний вид спорту», - підкреслила Людмила Симонова.




Новини в тему

29 липня 2021
Коли у парку Горького покажуть виступи харківських олімпійців
04 жовтня 2020
У парку Горького пройшло тренування в підтримку колишніх наркозалежних
20 серпня 2020
Обери собі спорт на Спортивному ярмарку–2020
20 серпня 2019
У суботу відбувся фестиваль бойових мистецтв «Кращі з кращих»
25 квітня 2018
У парку Горького відкрили сезон занять зі стріт-воркауту
10 травня 2017
У Харкові пройшов фестиваль бальних танців під відкритим небом
24 cічня 2017
У парку Горького відбулася пробіжка з чемпіонами
17 жовтня 2016
У парку Горького пройшов чемпіонат Харкова з воркауту
11 жовтня 2016
У Харкові пройдуть змагання з воркауту
Інформаційні платформи