Бокс. Уродженець Харкова Черкашин дебютує в США

19 серпня 2022 15:47

Боксер із Харкова Федір Черкашин, який зараз представляє Польщу, виходить на найлегендарніший боксерський ринок. Дебют запланований на 20 серпня.

Як все починалося

Харків’янин Федір Черкашин розпочав свою спортивну кар"єру з тайського боксу. Спробувавши, що це таке у 13 років, Черкашин залишився.

Справи йшли добре: хороший тренер, великі турніри та звання. Черкашин ставав навіть чемпіоном Європи та світу, але все змінили росіяни. У 2014 році його тренер переїхав до Криму, а сам боєць – до Києва.

Там у 18 років Черкашин потрапив до Олександра Ліхтера – майстра українського боксу, який свого часу навіть тренував Кличків. З ним же і дебютував у боксі – одразу професійному. Поїздив з боями по країнах: Україна, Білорусь і навіть Монако. А у 2016-му кар’єра зависла. Менеджер не міг забезпечувати потрібні умови тренувань та поєдинків, Черкашин шукав інші варіанти.

Варіант знайшовся неочікувано: мама Федора знайшла документи бабусі, яка, як виявилось, народилась у Польщі. Черкашин подав заявку, вивчив мову, традиції та склав екзамен, отримавши карту поляка.

У Польщі

Далі на Федора очікував переїзд і новий наставник. За декілька днів він вже був у залі, а тренер сказав приходити на спаринги – там вже і подивляться, чи залишиться українець. Черкашин залишився і почав тренуватись з одними із найкращих польських боксерів. А потім і підписав контракт з Василевським – це польський промоутер, який організовував Усику перший бій за титул чемпіона світу. І взагалі вкрай впливовий польський промоутер.

Головний етап кар’єри Черкашина пройшов у Польщі. Він навіть встиг полюбитись місцевій публіці, хоча спочатку поляки прийняли українця не дуже добре. Писали про Бандеру та не розуміли, навіщо було підписувати контракт з українцем.

Але згодом розібрались, і більшість навіть підтримує рішення Федора боксувати, не змінюючи громадянство. Черкашин одразу пояснив, що не хоче перефарбовуватись, і його позицію прийняли та навіть підтримали.

Дебют у США

Дебют Черкашина у США мав відбутись ще 18 червня, але перенісся на серпень. Українець боксуватиме з Джильберто Венегою (11-1, 7 КО). Він не бив нікого великого чи серйозного. Просто ще не програвав і не планує. При цьому Черкашин габаритніший, активніший у ринзі, добре працює джебом. Венега у ринзі уповає на промахи візаві та контратаки. Іноді може підтиснути суперника, має потужні удари та фізично він вкрай сильний.

Поєдинок Федір Черкашин – Джильберто Венега відбудеться в ніч проти неділі, 20 серпня, у Голлівуді.

За матеріалами sport.ua




Новини в тему

27 березня 2024
Ражба – бронзовий призер міжнародного турніру з боксу у Литві
02 березня 2024
У Харкові нагородили переможців та призерів товариського турніру з боксу, який відбувся у Польщі
25 лютого 2024
Харківські боксери здобули перемогу на товариському турнірі у Познані
19 лютого 2024
Зіменко виграв міжнародний турнір з боксу у Румунії
22 лютого 2024
Збірна Харкова готується до товариського турніру з боксу у Познані
13 лютого 2024
Толмачов виграв Кубок Странджа 2024
23 cічня 2024
Харківські боксери здобули нагороди престижного міжнародного турніру
13 грудня 2023
Румянцева виграла всеукраїнський турнір з боксу
04 грудня 2023
Савенко виграв всеукраїнський турнір з боксу
27 листопада 2023
Захарєєв – найкращий боксер країни за підсумками ЧУ
Інформаційні платформи