Ковтун виграла бронзу рейтингових змагань з велоспорту на треку у Німеччині

18 декабря 2023 17:07

Рейтингові змагання Brandenburg Sprint cup відбулися у німецькому Франкфурті-на-Одері 15-16 грудня. За нагороди боролися велогонщики з Німеччини, України, Польщі, Чехії та Італії.

Бронзову нагороду для скарбнички української команди отримала харківська юніорка Софія Ковтун. Сімнадцятирічна підопічна ЗТУ Сергія Теліцина посіла третє місце в кейрині. У фінальному заїзді вона поступилася на фінішній прямій німкені Анастасії Кунісс та Елен Лазаровій з Чехії, а у боротьбі за бронзу Ковтун випередила ще двох місцевих і одну чеську юніорок.

Ще троє харківських учасників потрапили на цих змаганнях до ТОП-10. Серед юніорів Валентин Варгаракін в кейрині розташувався в підсумковому протоколі на п’ятій позиції, Катерина Масюк показала у цій дисципліні дев’ятий результат. В юнацькому спринті восьму позицію посів Артем Білецький.

Також в активі української команди на Brandenburg Sprint cup ще срібна нагорода, яку в жіночому спринті здобула Олександра Логвинюк з Луцька.

У ці ж дні у швейцарському Гренхені проходили престижні міжнародні змагання першої категорії Track Cycling Challenge, в яких боротьбу за нагороди та рейтингові бали вели спортсмени з 18 країн світу. У складі української збірної виступили четверо харківських спортсменів – Алла Білецька, Владислав Денисенко, Богдан Данильчук і Валентин Кабашний. В «призи» цього разу вони не потрапили, але заробили чергові рейтингові очки. Кращий результат показала Білецька, яка посіла шосте місце в жіночому кейрині та восьме у спринті.

Загалом українські трековики вибороли на Track Cycling Challenge 3 золоті, 2 срібні та 2 бронзові нагороди. Всі – на рахунку юніорів. Переможними виступами зокрема відзначилися львів’янин Матвій Хацинський (гонка на вибуття та гонка на очки), а також киянин Павло Антоненко (омніум).




Новости в тему

20 марта 2024
Харківські велосипедисти відзначилися у серії нацзмагань з велокросу
01 марта 2024
Коротєєва виграла рейтингові змагання з велоспорту на треку у Швейцарії
07 февраля 2024
Ковтун виграла ЧУ у багатоденній гонці
12 декабря 2023
Вагаркін – срібний призер міжнародних змагань з велоспорту у Польщі
29 ноября 2023
Романенко оформила золотий дубль на ЧУ з велокросу
18 ноября 2023
Білецька у дебютній для себе Лізі чемпіонів фінішувала у ТОП-15 загального заліку
14 ноября 2023
Харківські велосипедисти виграли медалі нацзмагань з велокросу
07 ноября 2023
Харківські трековики виграли національні турніри у Львові
31 октября 2023
Харківські велосипедисти здобули нагороди ЧУ з велокросу
24 октября 2023
Білецька дебютувала у Лізі Чемпіонів з велоспорту на треку
Информационные платформы