Харків’яни впевнено перемогли на чемпіонаті України з боксу

02 жовтня 2019 09:12

Змагання серед чоловіків відбулись з 23 по 29 вересня в Маріуполі. Збірна Харківщини завоювала 2 золоті, 3 срібні, 1 бронзову нагороду та посіла перше місце в медальному заліку.

У чемпіонаті взяли найсильніші боксери з усієї країни. Харків’яни двічі підіймалися на найвищу сходинку п’єдесталу, при цьому в останній день чемпіонату відбулось два фінальних харківських дербі. У фіналі вагової категорії до 63кг на ринзі зустрілися харків’яни Юрій Шестак та Ярослав Харциз. На шляху до «золотого» поєдинку Юрій здолав суперників з Києва, Дніпропетровської та Херсонської областей. Ярослав переміг представника Дніпропетровської області, потім - харків’янина Яніса Куриленко та боксера з Чернігівської області, а у фіналі - свого більш досвідченого земляка Юрія Шестака з рахунком 5:0.

Ще одне фінальне харківське дербі відбулося у вазі до 91кг. Сергій Горсков з рахунком 5:0 здолав суперників з Києва, Дніпропетровської та Одеської областей, а у фіналі - також одноголосим рішенням суддів - харків’янина Роберта Мартона, який на шляху до своєї срібної нагороди впевнено переміг киянина та в півфіналі - харків’янина Рамазана Муслімова, який, відповідно, став бронзовим призером.

Ще одну срібну медаль Харківщині приніс Максим Коц. У ваговій категорії до 81кг він переміг боксерів з Києва, Донецької та Чернігівської області, але у фіналі поступився 0:5 Степану Грекулу з Чернівецької області.

У медальному заліку збірна Харківської області посіла перше місце, друге було за боксерами Києва, а третє посіла полтавська команда.

За підсумками чемпіонату буде сформована збірна України, яка боротиметься за ліцензії на Олімпіаду - 2020.


Теги: бокс


Новини в тему

02 березня 2024
У Харкові нагородили переможців та призерів товариського турніру з боксу, який відбувся у Польщі
25 лютого 2024
Харківські боксери здобули перемогу на товариському турнірі у Познані
19 лютого 2024
Зіменко виграв міжнародний турнір з боксу у Румунії
22 лютого 2024
Збірна Харкова готується до товариського турніру з боксу у Познані
13 лютого 2024
Толмачов виграв Кубок Странджа 2024
23 cічня 2024
Харківські боксери здобули нагороди престижного міжнародного турніру
13 грудня 2023
Румянцева виграла всеукраїнський турнір з боксу
04 грудня 2023
Савенко виграв всеукраїнський турнір з боксу
27 листопада 2023
Захарєєв – найкращий боксер країни за підсумками ЧУ
14 листопада 2023
Боксери з Харкова виграли загальнокомандний залік ЧУ
Інформаційні платформи