Юні харківські спортсмени відкривають для себе місто-побратим Лілль

24 апреля 2024 09:11

На запрошення міста-побратима Лілль (Франція) група з 50 харківських спортсменів віком від 6 до 13 років (футбол, художня гімнастика, дзюдо) перебуває у місті Лілль з метою участі у навчально-тренувальних зборах під час весняних шкільних канікул у Франції.

Групу супроводжують тренери відповідних харківських спортивних клубів, а також представники Департаменту у справах сімʼї, молоді та спорту і Департаменту міжнародного співробітництва ХМР.

Французька сторона надала теплий та подушний прийом харківській делегації, а також запропонувала цікаву та насичену спортивно-пізнавальну та ділову програму перебування у Ліллі.

21 квітня у приміщенні мерії Лілля відбувся прийом харківської делегації, в якому взяли участь мер міста Мартін Обрі, перший заступник мера Арно Десланд, заступник мера з питань культури, децентралізованого співробітництва та туризму Марі-Пʼєр Брессон, Почесний консул України у регіоні О-де-Франс Етьєн Мурман, керівники та представники профільних служб мерії Лілля та спортивних клубів міста.

У своєму виступі перед учасниками прийому мер міста Лілль звернула увагу на незмінний характер підтримки жителями Лілля українського народу та харківʼян, підтвердила готовність до подальшого розвитку співпраці між нашими містами-побратимами. Вона також передала Харківському міському голові Ігорю Терехову памʼятну іменну медаль міста Лілль.

Заступник директора Департаменту у справах сімʼї, молоді та спорту ХМР Вікторія Усменцева щиро подякувала мерії міста Лілль за теплий та гостинний прийом, а також вручила меру, пані Мартін Обрі Почесну грамоту Харківської міської ради за виявлену солідарність та підтримку народу України і вагомий внесок у зміцнення дружніх міжнародних відносин і співробітництва, надання допомоги мешканцям міста Харкова в умовах воєнного стану.

Програма навчально-тренувальних зборів у Ліллі, зокрема, передбачає тренування харківських дітей спільно з французькими однолітками, відвідування спортивних обʼєктів Лілля, проведення ознайомчих екскурсій містом і регіоном, організацію зустрічей з представниками профільних структурних підрозділів мерії Лілля з питань молодіжної політики, спорту та міжнародного співробітництва.

Навчально-тренувальні збори харківських дітей у Франції тривають до 28 квітня.


Теги:


Информационные платформы