Світоліна виграла перший матч турніру у Чарлстоні

05 апреля 2024 09:35

Почесна харківʼянка Еліна Світоліна з перемоги стартувала на ґрунтовому турнірі WTA 500 в американському Чарлстоні. У двох сетах українка вибила зі змагань австралійку Дарію Севілл — 2:0 (6:2, 6:4).

Суперниці програли три стартові гейми на власних подачах. Згодом Світоліна здійснила вирішальний ривок у партії: виграла три гейми поспіль і повела 4:1. Перший сет Еліна закривала за рахунку 5:2 на власній подачі. Всього партія протривала 32 хвилини.

Вже другий сет перша ракетка України розпочала з брейку, а згодом закріпила перевагу на власній подачі — 2:0. Севілл незабаром відновила паритет, але Світоліна черговим брейком вдруге вийшла вперед.

Програна подача Севілл за рахунку 2:2, зрештою, стала вирішальною в матчі. Надалі тенісистки відстоювали власну подачу, а Світоліна закрила зустріч вже з рахунком 6:4.

Відзначимо, Еліна виграла матч у Чарлстоні вперше з 2014 року. Минулого сезону тут відбулося повернення українки після перерви у кар'єрі — поразка від Юлії Путінцевої з Казахстану.

У наступному раунді Еліна зіграє проти сильнішої тенісистки в парі француженки Варвари Грачової та 11-ї сіяної бельгійки Елізе Мертенс.


Теги:


Информационные платформы