Зеленський підписав закон про меценатів у спорті

23 червня 2021 16:26

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який регулює меценатську діяльність у сфері фізичної культури і спорту. Верховна рада ухвалила документ 2 червня 2021 року.

"Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо меценатської діяльності у сфері фізичної культури і спорту "№ 1520-IX", - йдеться в повідомленні Офісу президента України.

Відзначається, що закон матиме позитивний вплив на розвиток фізичної культури і спорту. Документ враховує європейську практику підтримки спорту з боку представників бізнесу та специфіку вітчизняного законодавства.

Зокрема, закон містить визначення понять "меценатська діяльність в сфері фізичної культури і спорту" та "меценатська допомога", а також визначає напрями і види такої діяльності, зокрема: забезпечення матеріально-технічних умов для розвитку фізичної культури і спорту, матеріальна та інша допомога спортсменам, сприяння в підготовці до Олімпійських, Паралімпійських та Дефлімпійських ігор та участі в них.

Згідно з документом, меценатська діяльність у сфері фізичної культури і спорту здійснюється на підставі письмового договору між меценатом і бенефіціаром або одержувачем меценатської допомоги в інтересах бенефіціара. При цьому меценат, одержувач і бенефіціар меценатської допомоги не можуть бути пов'язаними особами.

Крім того, закон визначає шляхи державної підтримки меценатської діяльності у сфері фізичної культури і спорту, зокрема це вручення меценатам державних нагород, сприяння увічнення імені мецената на будинках і спортивних об'єктах, надання їм пільг, підтримка організаційних та інформаційних заходів щодо популяризації меценатської діяльності.

Закон вступає в силу через місяць із дня його опублікування.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи