Юні харківські біатлоністи успішно виступили на Всеукраїнських змаганнях у Києві

06 жовтня 2021 09:03

У Києві відбулися Всеукраїнські юнацькі змагання з літнього біатлону зі стрільбою з пневматичної гвинтівки. У них взяли участь юнаки та дівчата з різних регіонів країни.

Біатлоністи змагалися у чотирьох категоріях. У трьох із них наші земляки були у числі кращих. Всього ж спортсмени Харківської області завоювали 3 золоті, 1 срібну та 2 бронзові медалі.

Серед юнаків 2008-2009 років народження у спринті з двома вогневими рубежами переміг Ярослав Гаркуша з солоницівської ДЮСШ "Колос". Він швидше за всіх подолав дистанцію, допустивши по одному промаху при стрільбі на рубежах.

Третє місце і бронзову медаль завоював Кирило Замурей із краснокутської ДЮСШ. У першу десятку також увійшли Дмитро Стріляний (солоницівська ДЮСШ "Колос" - 6 місце), Єгор Шевцов (харківський лиже-біатлонний клуб "Зброя" - 8 місце) і Дмитро Стахурський (харківська КДЮСШ "Темп" - 9 місце).

Серед юнаків 2010 року народження чемпіонський титул також залишився за харківським спортсменом. Тут змагання виграв Руслан Хасаншин зі "Зброї". Причому Руслан на два роки молодший багатьох своїх суперників. Євген Калугін посів 10 місце, а недавній чемпіон області Іван Рішко - 12. Обидва вони з вовчанської ДЮСШ. Неуважними виявилися Іван Бочкарьов з Солоницівській ДЮСШ "Колос" і Дмитро Лащинін ("Зброя"), які отримали по 2 хвилини штрафу і виявилися нижче у підсумковому протоколі, ніж могли бути - на 19 і 22 місці відповідно.

Відразу весь п'єдестал пошани дістався спортсменкам Харківської області серед дівчат 2010 року народження та молодше. Тут переможницею змагань стала Соломія Шульга з дергачівської ДЮСШ. Друге місце у Вікторії Ганус (краснокутська ДЮСШ) і третім призером стала Кіра Шпаковата (дергачівськая ДЮСШ). Ще одна спортсменка з Харківської області Вікторія Дубина (Краснокутська ДЮСШ) отримала 4 хвилини штрафу і опинилася внизу підсумковії турнірнії таблиці - на 27 місці.

І тільки серед дівчат 2008-2009 років народження наших спортсменок не виявилося у числі призерів. Кращими з них стали Аліна Сіренко (8 місце) і Світлана Константинова (10 місце), які представляють солоницівську ДЮСШ "Колос".




Новини в тему

20 березня 2024
Харківські велосипедисти відзначилися у серії нацзмагань з велокросу
18 березня 2024
Авраменко виграв ЧУ з дзюдо
13 березня 2024
Ляшенко – найуспішніша спортсменка ЧС з парабіатлону
02 березня 2024
Кінаш виграв срібло на юніорському ЧС з біатлону
21 лютого 2024
Монзуль замінила очолила комітет арбітрів УАФ
22 лютого 2024
Харківʼяни – віцечемпіони ЧУ з ММА у командному заліку серед дорослих
12 лютого 2024
Харківʼянки поборються за нагороди ЧЄ з важкої атлетики
04 лютого 2024
Збірна України з синхронного плавання – віцечемпіонки світу з водних видів спорту
25 cічня 2024
Ляшенко – бронзова призерка етапу кубку світу з лижних перегонів у Тоблаху
26 cічня 2024
Етап Кубку світу з лижних перегонів в Тоблаху. Ляшенко знову в призах
Інформаційні платформи