Ви - нова сторінка в історії харківського футболу. Юлія Світлична - футболістам ФК «Металіст 1925»

29 листопада 2017 09:29

Глава області привітала харківський футбольний клуб з успішним завершенням літньо-осінньої частини дебютного сезону в 2-й лізі.

На неформальній зустрічі футболістів, тренерів і менеджменту клубу з головою ХОДА підбили підсумки перших двох кіл, зіграних народною командою на професійному рівні. «Металіст 1925» йде на зимові канікули з другої позиції в групі «Б» чемпіонату Другої ліги. У матчах першого для харків'ян професійного чемпіонату наші футболісти забили 56 м'ячів і заробили 51 очко. Кращим бомбардиром став капітан команди - Сергій Давидов, він забив 22 голи.

«Ви вже гідно представляєте Харків. Ви вже гордо несете звання «Металіста». Ви вже - нова сторінка в історії харківського футболу, - сказала, вітаючи «Металіст 1925», Юлія Світлична. - Ми, як орган державної влади, любителі спорту, не могли залишитися осторонь і не підтримати молоду, але перспективну команду. Ми будемо підтримувати футбол у Харкові, повертаючи життя на трибуни нашого стадіону, вболіваючи за європейські команди, за Вищу лігу, і будемо вболівати за вас... у Прем'єр-лізі. Будемо все робити для того, щоб «Металіст 1925» звучав гордо й сильно на європейських стадіонах. Але для цього потрібно пройти довгий шлях. Ви ще - на початку цього шляху».

Засновник футбольного клубу, радник голови ХОДА Сергій Стороженко підкреслив: для того, щоб команда відбулася, була дуже важлива підтримка вболівальників і керівництва області.

«Ми сповідуємо філософію європейського футболу, де футбольне самоврядування знаходиться в руках уболівальників. Ми вдячні клубу уболівальників, де зібралися люди творчі та ініціативні», - сказав Сергій Стороженко.

Один з найвідданіших друзів клубу Володимир Дзікевіч, який вболіває за харківський футбол з 1952 року, переконаний: зараз «Металіст 1925» - команда №1 у Харкові.

«Коли пару років тому сталася така біда з харківським «Металістом», я був упевнений, що харківський футбол пропасти не може, він повинен відродитися. І виникла команда «Металіст 1925». Величезне спасибі вам, Юліє Олександрівно, за підтримку. Це дуже суттєво. На початку 1950-х років головною командою міста був харківський «Локомотив», у середині 1950-х - став «Авангард», потім - «Металіст», а тепер - «Металіст 1925», - зазначив Володимир Дзікевіч.

Підбиваючи підсумки літньо-осіннього сезону, головний тренер «Металіста 1925» Олександр Іванов підкреслив: футболісти виклалися на 100%.

«Ніхто не думав, що команда, яка піднялася з аматорів, у перший же сезон так про себе заявить. Завдання, яке перед нами стоїть, ніхто не скасовував - це вихід у Першу лігу. І ми будемо все для цього робити, - сказав Олександр Іванов. - Хотілося б подякувати засновникам команди та главі області. Чесно кажучи, я, боюся, навіть не назву клуб Прем'єр-ліги, якому так протегує обласна адміністрація. Це один з унікальних випадків, і я дуже радий, що він стався саме в Харкові».

На найближчі півтора місяця «Металіст 1925» йде у відпустку. Активна підготовка до вирішального - третього - кола в Другій лізі розпочнеться з 15 січня. У міжсезоння команда може зміцнитися новими гравцями, а також розраховує провести передматчевий збір у Туреччині.




Новини в тему

25 жовтня 2023
У Харкові пройде благодійний турнір з міні-футболу
25 жовтня 2023
У Харкові визначили найсильніших футболістів серед вихованців ФК і ДЮСШ
21 серпня 2023
Харківський "Металіст" представив нового віцепрезидента
20 серпня 2023
Визначено переможців турніру з футболу «Дитячі мрії»
15 серпня 2023
"Житлобуд-1" здобув першу перемогу в сезоні
12 серпня 2023
В урбан-парку на Салтівці відзначили День молоді "Харківʼяни разом"
12 серпня 2023
У Харкові пройшов студентський турнір з міні-футболу, присвячений Дню молоді
07 серпня 2023
"Житлобуд-1" повертається в тур. Відомий оновлений склад
15 серпня 2023
У Харкові пройде турнір з футболу, присвячений Дню міста
04 липня 2023
Легенда харківського футболу проводить благодійний аукціон на підтримку ЗСУ
Інформаційні платформи