Другий день чемпіонату України та чемпіонату України з плавання серед молоді

18 квітня 2015 14:20

За інформацією Федерація плавання України, 17 квітня 2015 року, в другий день чемпіонату України з плавання Сергій Шевцов встановив два юнацьких рекорду України і завоював золото у другий день чемпіонату України з плавання. Перший юнацький рекорд плавець встановив в ранковому запливі на 100 м вільним стилем, фінішувавши з 50.59. Таким чином, він покращив на 30 сотих секунди свій же юнацький рекорд України, який встановив на початку цього року на міжнародних змаганнях з плавання в Ніцці (50.59).

У фінальному запливі в цій же дисципліні він покращив своє ранкове досягнення ще на 11 секунд і завоював золоту медаль чемпіонату України.

"Звичайно, я задоволений сьогоднішнім результатом. Хоча приємніше перевершувати чужі рекорди, а не свої", - сказав С. Шевцов.

Також у другий день чемпіонату України з плавання плавець Андрій Говоров встановив національний рекорд та представлятиме Україну на чемпіонаті світу.

Плавець завершив фінал на 100 м вільним стилем за 49.36. Таким чином, він став четвертим учасником збірної команди України з плавання, яка виступить влітку на чемпіонаті з водних видів спорту.

"Дуже радий результату Андрія! Адже раніше він вважав, що 100 м вільним стилем - це не його дистанція. Але він пообіцяв і мені, і головному тренеру Андрію Сердінова" виправитися ". І сьогодні він стримав слово", - сказав президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

Результат А.Говорова також став новим рекордом України. Він поліпшив на 11 сотих секунди результат Юрія Єгошина, який той встановив вісім років тому на міжнародних змаганнях з плавання у Франції.

"100 м вільним стилем - нова дистанція для мене. Перекваліфікація на іншу дистанцію - це завжди важкий процес. Але сьогодні я намагався плисти швидше. Адже до національного чемпіонату готувався в Італії, тому мені було важливо працювати на результат", - сказав рекордсмен.

Нагадуємо: Чемпіонат України та чемпіонат України з плавання серед молоді проходять 16-19 квітня в 50-метровому басейні олімпійського навчально-спортивного центру «Акварена» (м.Харків, вул.Клочківська, 43/47). Змагання є відбірковими до трьох міжнародних змагань: чемпіонату світу з водних видів спорту, Європейським Іграм і чемпіонату світу серед юніорів. Участь у чемпіонатах беруть понад 500 найсильніші плавці різного віку з 20 областей України та Києва.




Новини в тему

18 грудня 2020
Харківські синхроністки стали абсолютними чемпіонками України
07 грудня 2020
Харків'яни феєрично виступили на ЧУ з плавання
18 листопада 2020
Два десятка харків'ян братимуть участь в ЧУ з плавання
16 листопада 2020
Харківська молодіжка успішно виступила на ЧУ з плавання
16 листопада 2020
Харків'яни - чемпіони України з бадмінтону
15 листопада 2020
Баскетболісти "Політехніка" впевнено стартували у Вищій лізі ЧУ
14 листопада 2020
Харківські плавці - найкращі в Україні
14 жовтня 2020
Харківські шпажисти виступили у фіналах чемпіонату України
13 жовтня 2020
Збірна Харківської області з боксу перемогла на молодіжному чемпіонаті України
30 вересня 2020
Харків’яни завоювали три з п’яти можливих золотих медалей на чемпіонаті України з бадмінтону серед юніорів
Інформаційні платформи