Всеукраїнський ультрапробіг єдності "Сталевий гарт" цьогоріч стартує із Харкова

09 серпня 2021 14:42

Учасники ультрапробігу за 10 днів подолають відстань у 500 км. Старт 15 серпня о 7:00 від Військового інституту танкових військ НТУ "ХПІ" (Полтавський Шлях, 192).

Всеукраїнський ультрапробіг єдності "Сталевий гарт" - вже третій рік поспіль проходить 15-24 серпня і присвячується Дню Державного прапора України та Дня незалежності України. Кожного разу, щоб охопити всю країну, пробіг йде за новим маршрутом. Цьогоріч він пролягатиме зі сходу до столиці - з Харкова в Охтирку, потім на Суми, Ромни, Прилуки, Бровари та Київ.

Мета заходу - популяризація здорового способу життя, зокрема серед молоді, демонстрація прикладу сили волі і незламності духу українців, об'єднання суспільства у сучасній боротьбі за незалежність.

Показове тренування учасників та прес-конференція для представників ЗМІ відбудеться 13 серпня о 16:00. Збір в саду Шевченка біля пам'ятника Кобзарю.

Довідка. Ультрапробіг єдності "Сталевий гарт" - це унікальний спортивно-патріотичний захід, який не має аналогів у нашій країні. Подолання кожним учасником пробігу (5-6 атлетів) всієї дистанції, коли асфальт нагрівається до +50 ℃, вимагає надзвичайної витривалості, навіть для професійних спортсменів-ультрамарафонців це справжнє випробування.

З метою безпеки учасників відбувається постійний супровід автомобілем, який кожні 5 км створює мобільні пункти гідратації та прийому спортивного харчування. А ще форматом заходу передбачена підтримка з боку любителів спорту в містах, через які проходить маршрут, тому до безпосередніх учасників ультрапробігу в різних населених пунктах тимчасово приєднуються представники спортивних федерацій, клубів та команд того чи іншого міста.




Інформаційні платформи