Під час марафону рух транспорту в центрі Харкова буде заборонений

07 квітня 2016 12:23

Під час ІІІ Харківського Міжнародного марафону, який відбудеться 9 квітня, рух транспорту в центрі міста Харкова буде заборонений.

Про це сьогодні, 6 квітня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту інфраструктури Сергій Дульфан.

Так, з 4:00 7 квітня до 22:00 9 квітня буде заборонений рух транспорту на пл. Свободи, на ділянці від вул. Трінклера до вул. Сумської, в зв'язку з підготовкою до проведення марафону.

Рух транспорту по маршруту Харківського Міжнародного марафону буде заборонений з 7:00 до 17:00 9 квітня. Зокрема, рух буде заборонений по вул. Сумській, вул. Пушкінській, вул. Іванова, вул. Весніна, вул. Білої Акації, вул. Динамівській, вул. Новгородській, пр. Науки та інших вулицях. З повною схемою маршруту марафону і закритими для руху транспорту ділянками вулиць можна ознайомитися тут.

Як повідомив Сергій Дульфан, у порівнянні з минулим роком у схему організації дорожнього руху були внесені деякі зміни, які допоможуть зняти навантаження з вулично-дорожньої мережі. Для цього буде застосована схема з періодичним пропуском транспорту за маршрутом марафону. Це торкнеться ділянки траси на вул. Пушкінській в районі перетину з вул. Гіршмана, коли на маршруті тимчасово не буде учасників і з'являться інтервали від 10 до 30 хвилин для пропуску транспорту. Щоб організувати такий проїзд, на вул. Красіна і вул. Гіршмана буде тимчасово дозволений двосторонній рух.

«Таким чином, ми зв'яжемо Білгородський спуск, тобто вул. Шевченка, через вул. Красіна з пропуском через вул. Пушкінську і виведемо транспорт на вул. Мироносицьку і вул. Чернишевську. Там стоятимуть співробітники поліції і прийматимуть рішення, коли відкрити або закрити рух. Головне завдання - не перешкодити учасникам забігів», - зазначив Сергій Дульфан.

Також він закликав автовласників не виїжджати без особливої необхідності в центр міста під час проведення марафону, а жителів цих районів - не залишати в ніч на 9 квітня автомобілі на проїжджій частині вулиць, де пройде марафон, інакше всі ці транспортні засоби будуть евакуйовані.

Як повідомив інспектор патрульної поліції Сергій Кучин, для забезпечення правопорядку і дотримання схеми руху транспорту під час Харківського Міжнародного марафону буде задіяно близько 260 поліцейських.

З більш докладними схемами облаштування технічними засобами організації дорожнього руху на перехрестях вулиць за маршрутом марафону можна ознайомитися тут.




Новини в тему

09 лютого 2022
Офіційно. "Nova poshta Marathon Kharkiv" відбудеться восени
03 cічня 2022
Відома нова дата Plarium Kharkiv International marathon
11 жовтня 2021
Офіційно. Харківський міжнародний марафон переноситься
05 жовтня 2021
Харківські бігуни відзначилися на ЧУ з марафону
08 жовтня 2021
Увага! Триває акредитація ЗМІ на Plarium Kharkiv International Marathon 2021
16 вересня 2021
Харківський "Професор" відзначився на Віденському міжнародному марафоні
12 квітня 2021
Стартує онлайн-марафон "Спортивний карантин 2.0"
12 квітня 2021
На 5 хвилин швидше світового рекорду. Харків'яни обігнали олімпійського чемпіона
05 квітня 2021
Стартує реєстрація на Харківський міжнародний марафон
06 cічня 2021
Розклад тренувань та правила участі в онлайн-марафоні "Спортивний карантин"
Інформаційні платформи