Ватерпольний «Слобожанець» у фіналі вдруге здолав чинних чемпіонів України

06 червня 2016 16:53

Вчора, 5 червня, харківський «Слобожанець» вдруге здолавльвівське «Динамо»   у фіналі чемпіонату України з водного поло серед чоловіків. І якщо у першому фінальному матчі харківські ватерполісти перемогли суперника в один м’яч 7:6, то у другій грі їх перевага була значно відчутніша – 6:3.

 «Слобожанець» Харків — «Динамо» Львів 6-3 (2-1, 1-1, 1-0, 2-1).

5 червня. Початок – 18:00. Львів. Басейн СКА.

Судді: Кшиштоф Гарбулевскі, МацейМіхалик (обидва – Польща).

Делегат ФВПУ – В’ячеслав Бєлєвцов (Харків).

«Слобожанець» : Віталій Петров – Микита Апостол ( 5 голів), Кирило Наволоков (1), В’ячеслав Скрипник, Олександр Абрамов, Вадим Євстратов, Владислав Мужичук, Олександр Єрмаков, Микита Бажинов, Михайло Черпак, Денис Гурцкая, Геннадій Зайцев, Артем Саліхов.

Тренери: Сергій Колточихін, Сергій Столяров.

«Динамо»: Денис Волончук – Юрій Маметьєв (2 голи), Олександр Дядюра (1), Роман Грищук, Орест Джура, Сергій Грішин, Віктор Момот, Юрій Бегень, Олексій Шведов, Віталій Свіщов, Андрій Коноварт, Станіслав Дубелір, Микита Бердніков.

Тренер: Ігор Зінкевич.

Фоли: 12 «Слобожанець» (Микита Апостол (3), Олександр Єрмаков (3), Владислав Мужичук (2), Кирило Наволоков (2), В’ячеслав Скрипник, Геннадій Зайцев) — 5 «Динамо» (Олексій Шведов (2), Роман Грищук, Віталій Свіщов, Сергій Грішин).

Головний наставник «слобожанців» Сергій Колточихін так прокоментував цей матч: «Насправді я почувався дуже тривожно, бо у нас лише кількаватерполістів були готові до цих змагань. Це Микита Апостол, Кирило Наволоков, Вадим Євстратов, Владислав Мужичук.За підготовку цих хлопців я мігпоручитися, а решта тренувалися в силу своїх можливостей. Я вже неодноразово говорив, що більшість наших гравців залишилися у водному поло виключно із-за любові до нього. Бо ми не маємо спонсора і не можемо виплачувати хлопцям зарплати, як це, до прикладу, роблять у «Динамо». Тому вони працюють, а водне поло це їх хобі. Я і так вдячний їм, що намагаються знайти час на тренування.

Хочу похвалити Микиту Апостола у другій грі, адже саме він став автором п’яти голіву ворота «динамівців».Але, скажу чесно,від нього очікував значно більшого, бо я знаю Микитин потенціал.

 За що хвилювався – чи зуміють мої зберегти той темп, який взяли у першій фінальній грі. Тим більше, що нашосновний захисник Олександр Абрамов за останній період часу двічі перехворів. Але молодці – зуміли!

Мені сподобалась гра Вадима Євстратова, КирилаНаволокова, Владислава Мужичука, не підвів воротар Віталій Петров - вони показали хорошу фізичну форму.Порадував той же Микита Апостол, але його гру не можна порівнюватиз іншими, а треба розглядати окремо.Бо він має дуже великі здібності від Бога, але, на жаль, поки не підкріпляє це копіткою працею – ось що від нього хочу побачити. Я сподіваюся, він таки залишиться у водному поло, бо поки коливається, яке майбутнє обрати.

Друга гра, незважаючи на мої побоювання «як будемо плавати», показала, що виглядали не більше стомленими, ніж Львів, а наприкінці гри взагалі не лишили шансів «Динамо», навіть після видалення з гри (за три порушення) Микити Апостола.

«Динамівці» мали шанс вирівняти гру. Якщо після першої гри деякі львів’яни висловлювали претензії до суддівства, то у другому матчі, як на мене, судді давали «Динамо» шанс. Я ні в якому разі не кажу, що нас засуджували, але судді, намагаючись  зберегти інтригу у грі,  надавали «Динамо» багато можливостей. Якби вони судили так, як у першому матчі, то, думаю, ми би ще більше повели у рахунку – хоч знову повторюся, ніякої упередженості щодо нас в діях суддів не було.

Що приємно, ми мали у Львові хорошу підтримку. Зараз якраз у Львові проходить чемпіонат України серед юнаків, тож за нас на трибунах вболівали чотири харківських команди. Це наше майбутнє і тішить те, що вони створили таку підтримку - складалося враження, що наших вболівальників не менше, ніж львівських.»

Отож, щоб оформити чемпіонство ватерполістам «Слобожанця» залишилась одна перемога (фінал триватиме до трьох перемог котроїсь з команд). Наступні ігри пройдуть у Харкові з 9 по 11 червня. Прогнози харківські тренери та гравці відмовляються робити, але, якщо здолали чинних чемпіонів України у них же вдома, то у Харкові, як кажуть, і стіни допоможуть, а також вболівальники, яких очікується чимало. Адже «Слобожанець» вперше у своїй історії може завоювати титул чемпіона України!

Підготувала Наталія Васьо




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи