Ватерпольна збірна Харківської області-1 - чемпіон України серед юніорів

11 листопада 2016 13:25

Збірна Харківської області-1 здобула переконливу перемогу на чемпіонаті України з водного поло серед юніорів.

Підопічні Сергія Колточихіна та Дмитра Гуренка упродовж усього чемпіонату України, який складався з трьох турів, не знали поразок!

У першому турі, який відбувся 4-8 квітня  у Харкові,   у своїй групі А в трьох матчах перемогли, а один зіграли внічию - з ДЮСШ В/П Одеса. З першого місця кваліфікувалися у наступний тур змагань.

До другого туру (24-27 червня, м.Кам'янське Дніпровської обл.) потрапили шість найсильніших команд: по три з  груп А і В.  І знову ватерполісти збірної Харківської області-1 були непереможні: здолали чотири команди  і лише з одеситами ще раз зіграли  внічию. За підсумками другого туру харків’яни очолили турнірну таблицю. Але їх найголовніші суперники у боротьбі за чемпіонство, КЗ ЛОР ЛУФК Львів, відставали лише на одне очко.

У третьому, фінальному, турі (6-10 листопада,м. Кам'янське Дніпровської обл.) збірна Харківської області-1 здобула перемоги над усіма командами! Таким чином харківські ватерполісти переконливо довели, що вони справді є на сьогодні  найсильнішими в Україні серед юніорів.

 Ось вони – чемпіони України: голкіпери Владислав Без`язичний і Микита Трусов та польові гравці - Микита Бажинов, Олександр Остапенко, Денис Удовенко, Олександр Бакшеньов, Дмитро Аракчєєв,Сергій Янов, Руслан Шмадченко, Михайло Казимир, Єгор Івахно, Ілья Наволоков, Іван Гордієнко, Ігор Кулик, Євген Шмигель

Цікаво, що ця юніорська команда повторила успіх дорослої харківської команди «Слобожанець». Як відомо, ватерполісти «Слобожанця» цьогоріч також стали чемпіонами України, відвоювавши цей титул у львівського «Динамо», яке три попередні сезони поспіль було найсильнішим у національній першості.

 До слова, кращі ватерполісти збірної Харківської області-1 є гравцями «Слобожанця». Микита Бажинов у складі команди вже встиг стати чемпіоном України серед чоловіків, а воротар Владислав Без`язичний та польові гравці Ілля Наволоков, Олександр Бакшеньов, Олександр Остапенко нещодавно поповнили лави «Слобожанця».

Підготувала Наталія Васьо




Новини в тему

06 жовтня 2020
Харківські ватерполісти — призери Кубка України
24 липня 2020
Харківські ватерполісти перемогли на чемпіонаті України
03 травня 2019
У Харкові пройдуть змагання з водного поло
17 квітня 2019
У Харкові розіграють Кубок міського голови з водного поло
08 жовтня 2018
Харківські ватерполісти – володарі Суперкубку України
25 квітня 2018
У Харкові пройдуть міжнародні змагання з водного поло
23 грудня 2017
Геннадій Кернес привітав з перемогою збірну Харківської області з водного поло
29 листопада 2017
Ватерполісти України та Білорусі змагатимуться за кубок міського голови
26 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
25 червня 2017
Ватерполісти збірної Харківської області захистили титул чемпіонів України серед чоловіків
Інформаційні платформи