У мерії нагородили харківських паралімпійців

13 вересня 2021 17:24

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов вручив нагороди учасникам Паралімпіади у Токіо.

Церемонія нагородження пройшла у малому залі Харківської міської ради. Ігор Терехов вручив Подяки міського голови спортсменам та їхнім тренерам.

"Ви зробили неможливе! На Паралімпіаді Україна завоювала 98 медалей, і левову частку взяли харківські спортсмени. Ви - справжні герої! Я схиляюся перед вашою мужністю. Незважаючи на життєві обставини, ви знаходите в собі сили і волю не просто брати участь у змаганнях, а й перемагати. Я добре знаю, що таке спорт і тренування до сьомого поту. Це щоденна титанічна праця. Дякую вам від усіх харків'ян! Бажаю не зупинятися на досягнутому і йти тільки вперед! І особливі слова подяки адресую тренерам", - звернувся до паралімпійців Ігор Терехов.

Після церемонії нагородження п'ятикратний чемпіон Паралімпіади з плавання Максим Кріипак розповів, що цьогоріч він підійшов до змагань більш холоднокровно, без емоцій, націленим на результат. Крім того, на рік довше готувався, так як олімпійський цикл тривав п'ять років замість чотирьох. Крипак розповів, що далі планує досягти свого максимального результату.

"Дуже приємно, що за нами стежили і порадували теплими словами. Це мотивує на подальші виступи і просування харківського прапора у всьому світі", - зазначив після прийому Максим Крипак.

Нагадаємо, що на Паралімпіаді у Токіо харків'яни завоювали 20 медалей. У плаванні Максим Крипак виграв п'ять золотих, срібну і бронзову нагороди, Максим Веракса - "срібло" і дві "бронзи", Михайло Сербін став золотим і срібним призером, а Марина Піддубна та Яна Бережна посіли треті місця.

Ще три спортсменки вибороли медалі у фехтуванні: Олена Федота привезла додому дві срібні медалі, Євгенія Бреус - "срібло" і "бронзу", а Наталія Мандрик - срібну нагороду. Крім того, Марина Литовченко взяла першість у настільному тенісі.




Новини в тему

24 березня 2023
Юні харківські боксери готуються до товариського турніру у Познані
04 cічня 2023
У Валках відбувся юнацький турнір з міні-футболу на призи Ігоря Терехова
01 липня 2022
Ігор Терехов: База "Металіста" розбита, але нам вдалося врятувати футбольні поля
17 червня 2022
Харківські паралімпійці та дефлімпійці отримуватимуть президентські стипендії
12 лютого 2022
У Харкові відкрили нову залу для занять боротьбою
12 лютого 2022
У "Локомотиві" відкрили сучасний боксерський клуб
31 cічня 2022
У міськраді нагородили найкращих боксерів Харкова
05 грудня 2021
Терехов: Харків готовий прийняти Суперкубок УЄФА
17 листопада 2021
Гвоздик отримав унікальну нагороду від WBC
10 листопада 2021
Максим Крипак потрапив до рейтингу Forbes
Інформаційні платформи