У травні в Харкові пройде низка масових спортивних заходів

05 травня 2017 13:18

Кілька великих масових заходів відбудеться протягом травня в Харкові.

Про це 4 травня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров.

Найближчої суботи, 6 травня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького відбудеться III Фестиваль бальних танців «Харківський вальс» - унікальний для України захід, оскільки це єдиний конкурс з бальних танців під відкритим небом з великою кількістю відвідувачів, залучених під флешмоб. На головній сцені парку виступлять кращі танцювальні пари міста, які раніше перемагали на різних міжнародних змаганнях, і визначать між собою чемпіона.

«Найсильніші танцюристи Харкова протягом сезону 2016/2017 років брали участь у десятках турнірів, і на підставі їхніх результатів сформувалася сітка переможців. Кращі з них поїдуть на найпрестижніший танцювальний турнір у світі, який проходить у британському місті Блекпул», - зазначив Олексій Чубаров.

Для гостей фестивалю працюватиме ретро-зона, де професійні танцюристи з 15:00 6 травня вчитимуть усіх охочих елементам вальсу, щоб з 19:00 вони змогли взяти участь у масовому танцювальному флешмобі, який традиційно проводиться в рамках фестивалю «Харківський вальс».

12 травня, в п'ятницю, в СК «Локомотив» пройде нагородження переможців шкільних спортивних ліг - нового формату змагань для шкіл міста Харкова. Нагороди отримають переможці ліг у 10 видах спорту (баскетбол, гандбол, регбі, бадмінтон тощо), які проводилися протягом року. Також гості свята зможуть побачити фінал Шкільної баскетбольної ліги.

14 травня, у неділю, заплановано проведення «Womеn run» - забігу на 10 км проспектом Науки для дівчат і жінок (початок - о 9:00). Реєстрація на забіг все ще триває.

Як повідомив Олексій Чубаров, наймасовіший захід у Харкові - Велодень - пройде 20 травня. Цього дня ми поїдемо центральними вулицями міста. Розраховуємо на участь приблизно 15 тис. велосипедистів. Крім того, ми плануємо створити з велосипедистів напис «Я люблю Харків». Вже деякі представники з-за кордону відзначали, що ніхто не робив у світі такого великого велосипеда, що рухається, або «Дзеркального струменю», як ми в минулі роки. Цього року, за нашими розрахунками, це дійсно буде найбільша фігура з велосипедистів у світі, і приємно, що це робиться в Харкові», - повідомив Олексій Чубаров.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи