У харківських школах почнуть проводити заняття за альтернативними видами спорту

05 квітня 2018 10:25

Меморандум між Харківською міськрадою і спортивним рухом «Junior Z», яке очолює Олександр Педан, був підписаний 4 квітня в Дитячо-юнацькій спортивній школі №7.

Як повідомив директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров, проект «JuniorZ» спрямований на залучення молодого покоління до активного способу життя і пропонує ввести в школах міста Харкова та всієї України заняття за альтернативними видами спорту.

«Це альтернативні модулі: заняття з фрісбі, петанку, флорболу, сумо та інших видів спорту, що не культивуються в межах країни, але досить цікаві і розвиваючі для дитини. Сьогодні було підписано намір про співпрацю. Це буде перший етап знайомства вчителів з цими видами спорту», - повідомив Олексій Чубаров.

За його словами, ініціатор проекту, популяризатор активного способу життя Олександр Педан привіз до Харкова 18-ть тренерів з цих видів спорту, які проведуть для викладачів фізкультури презентаційні тренінги, покажуть, як проводити заняття з того чи іншого виду спорту, розкажуть про їхні особливості. Якщо вчителі зацікавляться, то зможуть пройти більш поглиблені курси і отримати спеціальний сертифікат.

«Після цього вони запропонують керівництву шкіл ввести модулі гандболу, або фрісбі, або іншого альтернативного виду спорту. Ці модулі сертифіковані на рівні Міністерства освіти України. Заняття проходитимуть безкоштовно», - повідомив Олексій Чубаров.

Він також зазначив, що у вересні планується провести у Харкові всеукраїнський форум вчителів, де викладачі фізкультури обміняються досвідом впровадження в школах альтернативних видів спорту.


Теги: спорт,


Новини в тему

22 лютого 2020
Катерина Шакалова перемогла на чемпіонаті Європи з грепплінгу
19 лютого 2020
У Харкові пройде чемпіонат України з історичного фехтування
11 cічня 2020
Харківський альпініст встановив рекорд на найвищому у світі вулкані
09 cічня 2020
Юні харків’яни відправилися на III зимові Юнацькі Олімпійські ігри
09 грудня 2019
У Київському районі пройшли змагання з кульової стрільби
06 грудня 2019
Харківські чирлідери здобули перемогу на чемпіонаті України
21 листопада 2019
У Київському районі пройшла сімейна естафета
19 листопада 2019
Завтра на Олексіївці відкриється міський центр єдиноборств
18 листопада 2019
Марія Жигалова перемогла на чемпіонаті світу з гирьового спорту
05 листопада 2019
У Харкові пройде фестиваль технічних видів спорту
Інформаційні платформи