У Харкові завершують будівництво першого Велоцентра

03 серпня 2018 09:06

Роботи з будівництва Велоцентра на Білгородському шосе виконані на 90%.

Як повідомив начальник управління з питань фізичної культури і спорту Костянтин Курашов, проект передбачає веломайстерню, місце для відпочинку, тренажерний зал, велопарковку.

«Тут буде точка харчування, майстерня, у якій можна обслужити велосипед. Сховище велосипедів для тих, хто захоче на зиму його залишити у приміщенні, що обслуговується, а не в квартирі. Велика секція для спортсменів і спортивних шкіл, які взимку зможуть тренуватися на спеціальних тренажерах», - розповів Костянтин Курашов.

Планується, що Велоцентр стане своєрідним місцем старту всіх заходів.

«Це буде велика кают-компанія, від якої можна буде організовувати всі заходи, куди можна приїхати, залишити машину, взяти велосипед напрокат або зі своїм велосипедом, організуватися в групу і поїхати у якусь велоподорож», - розповів начальник управління.

Концепцію проекту узгоджували з велолюбителями. Велоцентр працюватиме весь рік. Взимку там відкриють прокат лижного спорядження.

Наразі всі роботи у ньому виконані на 90%. Як зазначив представник генерального підрядника Михайло Гревцев, був оновлений конструктив старої будівлі, посилений фундамент, перекладені стіни, відновлені конструкції покрівлі. Крім того, були підведені всі мережі, встановлено відеоспостереження по всій території, протипожежна та вентиляційна системи.

Зараз будівельники завершують оздоблювальні роботи. Крім того, необхідно упорядкувати територію і обладнати зону відпочинку.

Зазначимо, що в Україні ще не було аналогічних проектів. При створенні Велоцентра застосовувався європейський і американський досвід.

Нагадаємо, що до 2020 року в Харкові планують побудувати близько 30 км доріжок для велосипедистів і любителів бігу. Зокрема, 3 км велодоріжок буде побудовано у Саржиному яру і близько 20 км - у Лісопарку 




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи