У Харкові вперше відбувся ЧУ зі стрибків на акробатичній доріжці

11 жовтня 2021 09:13

Національні змагання серед юніорів та Всеукраїнські змагання для молодших вікових категорій, які проходили з 7 по 10 жовтня у харківському спорткомплексі "Зірка", зібрали 160 спортсменів із 9 областей України.

У перший змагальний день визначалися переможці та призери в командній першості країни серед юніорів до 16 років. Господарі здобули 2 срібні нагороди.

У юніорок Софія Теплухіна, Катерина Федота, Інга Козуб і Олександра Позднякова поступилися півтора бали збірній Сумської області. "Бронза" дісталася спортсменкам із Дніпропетровської області.

У юніорських змаганнях другий результат показали Данило Шутенко, Ярослав Колесников, Тимофій Червоний і Денис Минайлов. Чемпіоном стала Сумська команда, на третьому місці, як і у дівчат, - Дніпро.

У багатоборстві (результат враховується за сумою отриманих балів у стрибках з "гладкими" і "гвинтовими" обертаннями), серед учасників до 16 років перемогу святкувала Софія Теплухіна. Інга Козуб і Тимофій Червоний посіли другі місця у віковій категорії до 14 років.

У змаганнях з окремих видів Софія Теплухіна і Катерина Федота принесли господарям чемпіонату срібну і бронзову медалі відповідно.

Одночасно з юніорським чемпіонатом на акробатичній доріжці пройшли і Всеукраїнські змагання для молодших вікових категорій. Програму багатоборства виграв харків'янин Максим Комісаров.

Змагання такого рівня у цьому виді спорту Харків приймав вперше. Це стало можливим завдяки наявності сучасної доріжки, яку купили 3 роки тому.

"Завдяки Геннадію Кернесу цю доріжку купили. Ігор Терехов зараз приділяє велику увагу розвитку цього виду спорту. І найголовніше - у нас з'явився тренер, який, через 40 років, як тільки ці змагання почали проводити, у Харкові реанімував цей вид спорту. Це Марина Семенівна Романова. Ми їй дуже вдячні", - зазначив начальник управління з питань фізкультури і спорту Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Костянтин Курашов.




Новини в тему

20 березня 2024
Харківські велосипедисти відзначилися у серії нацзмагань з велокросу
18 березня 2024
Авраменко виграв ЧУ з дзюдо
21 лютого 2024
Монзуль замінила очолила комітет арбітрів УАФ
22 лютого 2024
Харківʼяни – віцечемпіони ЧУ з ММА у командному заліку серед дорослих
12 лютого 2024
Харківʼянки поборються за нагороди ЧЄ з важкої атлетики
04 лютого 2024
Збірна України з синхронного плавання – віцечемпіонки світу з водних видів спорту
26 cічня 2024
У Харкові стартував "Зимовий Кубок з кіберспорту серед студентів"
27 cічня 2024
У Харкові відбувся заключний етап "Зимового Кубку з кіберспорту серед студентів"
29 cічня 2024
Харківʼяни – віцечемпіони міжнародного турніру ж бадмінтону в Ісландії
22 cічня 2024
Харківські дзюдоїсти – чемпіони національного турніру у Дніпрі
Інформаційні платформи