У Харкові встановили шаховий рекорд

02 червня 2019 13:49
У Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького одночасно зіграли понад 550 юних спортсменів.
 
1 червня у Харкові зафіксовано рекорд за кількістю учасників дитячого шахового турніру. На честь Дня захисту дітей Харківська обласна федерація шахів провела відкриті змагання, в яких взяли участь 556 спортсменів - школярів і малюків.
 
Сеанс одночасної гри пройшов на центральній алеї парку імені Горького. Представники Національного реєстру рекордів України зафіксували унікальне для країни досягнення і передали сертифікат, що це підтверджує, міському голові Геннадію Кернесу.
 
«Мені почесно звертатися до такої інтелектуальної аудиторії. Кажуть, що шахи - це поєднання спорту, науки і мистецтва. Я сам люблю шахи і впевнений, що вони формують людину, вчать розумній боротьбі, розвивають логіку та інтуїцію. Викликає велику повагу, що ви з самого дитинства присвячуєте цьому час, прагнете грати краще. А успіхи обов'язково прийдуть, якщо постійно працювати і по-справжньому любити свою справу», - звернувся до шахістів і публіки міський голова.
 
Рекорд був визнаний встановленим у той момент, коли гравці зробили перший хід. Суперниками гравців стали провідні гросмейстери і дитячі тренери. Після гри всі учасники отримали медалі за участь у рекорді України та подарунки від Фонду народного депутата Олександра Грановського, який очолює обласну федерацію шахів.
 
«Я щиро радий, що в День захисту дітей я в такій величезній і славній компанії. І, звичайно, велика заслуга батьків і тренерів, що діти з ранку в парку зайняті такою інтелектуальною і амбітною справою, спасибі вам велике. Харківська школа дуже сильна, і на своєму місці я намагаюся робити все можливе, щоб федерація приділяла достатньо уваги дитячим шахам. Зі святом, початком канікул, нехай вони пройдуть весело і цікаво», - сказав Олександр Грановський перед початком гри.
 
Керівник Національного реєстру рекордів Лана Вєтрова повідомила, що це вже третій шаховий рекорд, який встановлений в Харкові. «Ви - справжня столиця України в цьому спорті. Першим був ваш знаменитий чемпіон Тихон Черняєв, який вже в 5 років здав перший дорослий розряд з шахів. Крім того, наймасовіший дорослий турнір теж пройшов тут», - зазначила вона, відповідаючи на питання журналістів.



Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи