У Харкові урочисто зустріли переможців та призерів Х Всесвітніх ігор

02 серпня 2017 11:13

Змагання відбулись у польському Вроцлаві.

Зустріти володарів золотої та срібної медалей у стрибках на батуті Наталю Москвіну і Дмитра Бедєвкіна, чемпіона в пауерліфтингу Сергія Білого, а також Євгенію Тішакову, яка посіла високе п’яте місце в змаганнях з пауерліфтингу серед жінок, прийшли рідні, друзі, тренери, а також почесна делегація на чолі з заступником начальника Управління у справах молоді та спорту ХОДА Сергієм Христоєвим.

Серій Христоєв від Харківської облдержадміністрації привітав спортсменів та їх тренерів з успішним виступом на Всесвітніх іграх і побажав їм натхнення та нових перемог і звершень.

Для харків’янки Наталі Москвіної, яка виступає в стрибках на батуті, ці Ігри були вже другими в спортивній кар’єрі та, якщо з минулих вона повернулася з бронзовою медаллю, то на цих значно покращила результат, приїхавши додому із «золотом».

«Ціль у нас була одна – показати гарний результат. Ми, звісно, знали, що зможемо зібратися, та розраховували на медаль, але навіть не очікували, що буде «золото», - поділилася враженнями Наталя.

Золота медаль українського жіночого дуету була несподіванкою для багатьох фахівців, навіть для їх тренерів, адже ця пару було сформовано лише кілька місяців тому.

«На перше місце у дівчат сподівалися, але, знаючи, яка буде конкуренція, не розраховували. Своїм результатом порадували і хлопці, завоювавши срібну медаль. І хоча кваліфікаційний виступ був не дуже вдалий, у фіналі вони змогли зібратися, тому - і такий результат», - зазначила тренер Галина Соломатіна.

Чоловічий дует у синхронних стрибках на батуті був також дуже близьким до золотої медалі, поступившись переможцям лише 0.05 бала.

Гучного успіху домоглася на цих Іграх збірна України з пауерліфтингу, здобувши сім нагород, у тому числі три золоті. Одну з цих золотих медалей завоював харківський спортсмен Сергій Білий. Крім того, його результат – 1080 кг за сумою триборства у важкій ваговій категорії серед чоловіків - став новим світовим рекордом.

«Ми дуже наполегливо тренувалися та готувалися на певний результат. По силах навіть готов був і на більший результат, адже зробив трохи менше, ніж на тренуваннях. На самих Іграх дуже вразила організація. Були шикарні умови та залишилися тільки приємні спогади», - поділився Сергій.

Його тренер Леонід Плотницький зазначив великий вклад збірної України з пауерліфтингу в загальний успіх українських спортсменів на цих Всесвітніх іграх: «Наша збірна виступила дуже потужно. З десяти ліцензій взяли сім медалей, та на сьогодні з 20 українських нагород 7 було здобуто в пауерліфтингу. Що стосується виступу Сергія, то ми наполегливо готувалися до цих змагань, прораховували усі варіанти, усіх суперників та вже знали - на який мінімум треба виходити. Було проведено дуже велику роботу, як силову, так і тактичну».

Спортсмени подякували облдержадміністрації за підтримку та пообіцяли зробити усе можливе, щоб і надалі підтримувати спортивну славу Харківщини. Втілити свої наміри вони зможуть дуже скоро. Так, збірна України зі стрибків на батуті вже за кілька тижнів відправляється на Кубок світу до Білорусі. Крім того, розпочнеться підготовка до чемпіонату світу, який у листопаді прийматиме Болгарія. Збірна України з пауерліфтингу також у листопаді у Чехії побореться за медалі чемпіонату світу. 




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи