У Харкові битимуться боксери з Грузії, Марокко, Білорусі та України

25 cічня 2018 10:32

Міжнародний турнір з боксу на призи Харківського міського голови пройде з 25 по 27 січня у Палаці спорту (пр. Петра Григоренка, 2).

Як повідомив 24 січня, в прес-центрі Харківської міської ради голова громадської організації «Спортивний корпус» Артем Мошенський, у турнірі візьмуть участь чотири збірні - України, Грузії, Марокко і Білорусі, в складі спортсменів до 22 років (за попередніми даними, близько 50 учасників). В рамках турніру кожен день проходитиме по 20-25 боїв (перша програма - з 15:00 до 17:00, друга - з 19:00 до 21:00).

Як зазначив глава «Спортивного корпусу», для проведення турніру Харків був обраний не випадково. «Торік в Харкові пройшло три великих боксерських турніри - чемпіонат України, чемпіонат Європи серед чоловіків та універсіада - чемпіонат України серед вищих навчальних закладів. Як показав досвід, всі ці змагання користуються великою популярністю серед харків'ян, які приходять вболівати за спортсменів», - зазначив Артем Мошенський.

Як повідомив старший тренер збірної України серед чоловіків до 22 років Сергій Глущенко, цей турнір - другий етап підготовки до чемпіонату Європи, який пройде в Румунії наприкінці весни. Напередодні змагань спортсмени провели кілька навчально-тренувальних зборів, в ході яких вдосконалювали фізичну підготовку і навички бою, змагаючись в парах по вісім-десять раундів.

«Хлопці покажуть досить цікаві бої. Будуть досвідчені бійці - учасники чемпіонатів Європи, призери чемпіонатів світу і навіть спортсмени, які беруть участь в Олімпійських іграх. Нехай переможе найсильніший», - сказав Артем Мошенський.

Директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Олексій Чубаров запросив харків'ян повболівати за українських спортсменів.

«Ми вітаємо національну збірну в спортивній столиці, місті Харкові. Нам дуже приємно, що з року в рік у нашому місті проходять дійсно якісні спортивні змагання, які збирають найсильніших спортсменів не тільки з України, а й інших країн. Торік у Харкові пройшов чемпіонат Європи з боксу. Це славна традиція - приймати змагання такого рівня», - зазначив Олексій Чубаров.

Також він підкреслив, що проведення в місті подібних турнірів сприяє розвитку харківської школи боксу.

«Збірна України проводила відкриті тренування, і на цих тренуваннях були присутні дуже багато харківських вихованців, для яких було важливо потренуватися зі старшими досвідченими спортсменами», - підкреслив Олексій Чубаров. 

Зазначимо, церемонія відкриття міжнародного турніру з боксу відбудеться 25 січня, початок - о 18:30. Відкриє турнір парад учасників, після чого - о 19:00 - стартують бої. Вхід на змагання - безкоштовний.

Також проходитимуть онлайн-трансляції боїв на каналі «XSPORT» (пряме включення - щодня з 25 по 27 січня, з 19:00 до 21:00).




Новини в тему

27 березня 2024
Ражба – бронзовий призер міжнародного турніру з боксу у Литві
02 березня 2024
У Харкові нагородили переможців та призерів товариського турніру з боксу, який відбувся у Польщі
25 лютого 2024
Харківські боксери здобули перемогу на товариському турнірі у Познані
19 лютого 2024
Зіменко виграв міжнародний турнір з боксу у Румунії
22 лютого 2024
Збірна Харкова готується до товариського турніру з боксу у Познані
13 лютого 2024
Толмачов виграв Кубок Странджа 2024
23 cічня 2024
Харківські боксери здобули нагороди престижного міжнародного турніру
13 грудня 2023
Румянцева виграла всеукраїнський турнір з боксу
04 грудня 2023
Савенко виграв всеукраїнський турнір з боксу
27 листопада 2023
Захарєєв – найкращий боксер країни за підсумками ЧУ
Інформаційні платформи