У Харкові відбувся турнір ветеранів пам’яті Маргуліса

23 лютого 2017 14:27

У Харкові завершився 19-й міжнародний турнір ветеранів баскетболу Відкритий Кубок пам'яті Заслуженого тренера України Ф. М. Маргуліса.

Перед початком турніру відбулося відкриття Залу Слави харківського баскетболу, ініціатором створення якого став баскетбольний клуб ветеранів "Харків" та кафедра фізичного фізичного виховання ХНУ. Під склепінням спорткомплексу ХНУ закріплені майки з іменами легенд харківського баскетболу. А на церемонії відкриття на паркет вийшли легенди харківського баскетболу різних років. Глядачі і команди тепло вітали – Володимира Лелюка-молодшого (сина Володимира Олександровича), Євгена Бороховського, Ісаака Дубова, Сергія Маренича, Миколи Меренкова, Олександра Титова, Валерія Дамрина, Володимира Олійника, Віктора Кофанова, Віктора Осипова, Геннадія Лозгачева, Павла Повєткіна, Сергія Кишишьяна. Юні баскетболісти вручили їм іменні дипломи. Ми також пам'ятаємо тих, кого вже немає з нами: Володимира Лелюка, Володимира Кустовського, Віктора Осиповського, Володимира Анцелевича, Леоніда Миронова, Олександра Банатова, Олександра Сердакова, Юрія Юрченка, Валерія Дьоміна.

Привітання завідувача кафедри фізичного виховання ХНУ, доцента Ст. А. Темченко, гімн України та "Команда молодості нашої" у виконанні дипломантів Всеукраїнського фестивалю "Червона Рута", Дмитра Литвина і Михайла Фоміна надали відкриттю прекрасний емоційний імпульс. Далі своє вміння в естафеті та двосторонній грі показали 8- та10-річні хлопчики (тренер С. Н. Маренич) і дівчата (тренер Ю. С. Цуман).

Далі був конкурс капітанів в якому переміг – Ігор Демченко (Дніпро), за що отримав наш фірмовий Харківський торт.

І турнір став набирати обертів. Усі команди, а їх було вісім, по чотири в кожній віковій групі 40+ та 50+ показали, що є ще порох у порохівницях. Усі старалися, добре рухали м'яч, працювали ліктями в "фарбі", бігли, накривали, кидали, падали борючись за кожен м'яч, знову піднімалися і бігли в прорив. Динаміка зашкалювала! У категорії 40+ хочеться виділити матч Харків – Біла Церква (Київська обл.), треба відзначити, що впродовж 5 років, в цій категорії харків'яни не могли завоювати головний приз. Але на цей раз вийшло! Показавши божевільний настрій і високий відсоток попадання триочкових кидків, БКВ "Харків" переміг 103:71. У категорії 50+, старші "Дідугани" з Харкова в драматичній кінцівці обіграли Житомир 52:50. Загалом, було, на що подивитися! Отже, підводячи підсумки, можна сказати, що турнір вдався.

Місця розподілилися наступним чином:
Категорія 40+
Харків
Біла Церква – Берегиня
Дружківка
Баку (Азербайджан)
Категорія 50+
Харків
Кривий Ріг – Дніпро
Житомир
Полтава
Кращими гравцями в командах стали:
- Дмитро Науменко (Кривий Ріг-"Дніпро")
- Микола Тичина (Житомир)
- Володимир Карпухін (Київська обл.)
- Роман Матюшенко (Баку)
- Юрій Ісаєв (Дружківка)
- Олександр Беспалий (Полтава)
- Щербаков Вадим (Харків 40+)
- Андрій Солоп (Харків 50+)
Окремим призом була відзначена гравець команди Житомира – Тетяна Курило (призер чемпіонату Світу та чемпіонка Європи серед ветеранів у складі збірної команди України)
Баскетбольний клуб ветеранів "Харків" висловлює подяку Департаменту фізичної культури та спорту Харківської міської ради, Медичного центру "LUX", компанії "ХАДО"(С. Л. Зозуля). А також Віталію Логінову, Олександру Лагутіну, Анатолію Донцю, Олегу Лемешеву, Андрію Пінчуку, Денису Ситенка, Олексію Прокопчуку, Дмитру Васильовичу. Також подяка ресторану "RIBSANDBEERPUB" за затишну обстановку і прекрасну кухню.




Новини в тему

19 лютого 2024
Харківські Соколи програли в 1/8 фіналу Кубка України
20 листопада 2023
"Харківські Соколи" завершили черговий бабл з рахунком 2:1
18 листопада 2023
У Харкові визначили найсильніших баскетболістів серед студентів
16 листопада 2023
У Харкові пройдуть спортивні студентські турніри з футзалу і баскетболу
13 листопада 2023
"Харківські Соколи" здобули четверту перемогу у сезоні
30 жовтня 2023
"Харківські Соколи" завершили другий бабл з рахунком 2/1
27 жовтня 2023
"Харківські Соколи" готуються до матчів другого баблу
14 жовтня 2023
"Харківські Соколи" здобули першу перемогу у новому сезоні
02 жовтня 2023
"Харківські Соколи" зіграли свої перші передсезонні матчі
27 вересня 2023
"Харківські Соколи" стартують у Вищій лізі
Інформаційні платформи