У Харкові відбувся фінал Української стритбольної ліги

31 серпня 2016 10:00

20 серпня в Харкові відбувся фінал Української стритбольної ліги 3х3 який поставив крапку в серії  з 31 відбіркового турніру усл 3х3 FIBA Endorsed сезону 2016. У цей день всі зірки зійшлися у правильному порядку над першою столицею, для того, щоб вийшло відмінне захід. Сонячний день, розбавлений прохолодою від фонтанів, безліч зручних місць для учасників і глядачів, і, звичайно ж, баталії на кортах. У суботу країна дізналася чемпіонів Української стритбольної ліги в чоловічій, жіночій та юнацькій категоріях, а також 1х1.
 
Захід пройшов у дружній атмосфері у форматі "всі свої" і зібрало достатню кількість глядачів, щоб гравці не могли чути один одного після видовищних ігрових моментів. Ідеальна локація для проведення турнірів такого масштабу біля Харківського театру опери та балету імені М. В. Лисенка зайвий раз доводить, що Харків - воістину стрітбольна столиця України.

Тепер про все по порядку ...

Першим призером ігрового дня стала харківська команда "Бережи шухлядку", у красивому стилі перемогла "Малюків" (Харків-Полтава) у фінальному матчі відкритого турніру для всіх бажаючих. Склад переможців: Ростислав Гнатовский, Михайло Аджоєв, Іван Лотошников, Михайло Клименко. За віце-чемпіонів грали: Ігор Бугаевский, Роман Бондар, Сергій Почтовик, Дмитро Письменний.

Слідом за чоловічими командами, розподілили призові місця і дівчата. Серед представниць прекрасної половини людства перемогла досвідчена команда "Golden Sun": Лариса Ябурова, Ксенія Кириченко, Віола Онищенко. Чемпіонська булава поїхала в місто Дніпро. У вирішальній зустрічі їм протистояли амбітні дівчата з Броварів під назвою "МОБІ", за це літо побували майже на всіх жіночих турнірах усл 3х3. Склад віце-чемпіонок: Катерина Демченко, Анастасія Кононюченко, Наталія Зотько, Марина Рубайла.

Долю третього місця оскаржували "Команда Ха" з Харкова і київські "Турбо Равлики". Удача була на боці останніх. Склад бронзових призерок: Наталя Хіра, Ніна Гудушаурі, Інна Кутина.

У боротьбі за чемпіонську булаву юнацької категорії зійшлися представники Полтави та Чернівців. Полтавчани "Пацаніто" не дали засумніватися в собі, вміло використавши свої сильні сторони - гру під кільцем і триочковий кидок. Як результат - впевнена перемога в фіналі і звання чемпіонів усл 3х3, яке у них буде можливість захистити в наступному році, тому що хлопці ще далекі від граничного віку категорії U18.
Склад чемпіонів: Павло Бонев, Богдан Степанченко, Ігор Сергєєв, Володимир Міщенко.

Величезну повагу заслуговує трійця "Buka2", яка прийняла поклик Фіналу і приїхала до Харкова з Чернівців. Хлопці показали себе з найкращого боку, але обмежений ресурс дав про себе знати в фінальній зустрічі. Срібні призери засмучені поразкою, але з гордістю приймають срібні медалі.
Склад віце-чемпіонів: Ігор Федчук, Антон Гапляк, Леонід Стеренчак.
 
Два справжніх вуличних воїна зійшлися в безкомпромісному Фіналі 1х1! Гідні один одного Максим Воробйов та Андрій Кобець показали, що значить повна самовіддача і стійкість, але удача посміхнулася Максу, який переміг з мінімальною перевагою в овертаймі.

У конкурсі слем-данків забажали взяти участь безпрецедентна кількість бажаючих - дев'ять чоловік! Зібралися Данкер різного рівня, але кожен хотів показати на що здатний. У підсумку перемогу святкував Рома Гашков a.k.a Dendi з команди HOTC, який забив дабл-ап через трьох, не залишивши жодних шансів іншим стрибунам.

І, нарешті, переходимо до самого очікуваного ... Фіналу чоловічій категорії. У боротьбі за головний приз - оплачену поїздку на Європейський Фінал Світового туру FIBA 3х3 - зійшлися команди з Дніпра і Києва.
Точний штрафний кидок Андрія Куліша став точкою у вирішальному протистоянні. Дніпряни "Боязкі розпусник" стали найсильнішим вуличним колективом України і гідно представлять нашу країну на міжнародному рівні! Склад чемпіонів: Ігор Бойченко, Андрій Куліш, Максим Воробйов.

Переможний штрафний кидок Андрія Куліша і радість чемпіонів!

Віце-чемпіони усл 3х3 2016 - київська банда "Come Back". Знекровлені втратою одного бійця в матчі 1/2 плей-офф, хлопці билися як могли і показали виступ гідне Фіналу! Склад віце-чемпіонів: Данило Масюк, Сергій Ожерельев, Олександр Руденко, Антон Коваленко. Тренер і натхненник команди - Руслан Фурса.

Команда "Easy Buckets" з Дніпра, спочатку метівшая в фінал, отримує бонус у вигляді третього місця. Неабияк засмутившись після вильоту в півфіналі, хлопці мало не залишилися зовсім без призів. Але за рахунок вольового зусилля, при божевільному опорі київського "Кілограма", з мінімальною перевагою виграли боротьбу за бронзу. Склад бронзових призерів: Олександр Косенков, Сергій Гущин, Андрій Кобець.

Всі результати Фіналу УСЛ 3х3 2016 доступні тут.

Фотоальбом тут.
 
Фінал усл 3х3 пройшов у рамках програми розвитку вуличних культур Харкова, під патронатом міського голови Геннадія Кернеса, а також за підтримки Департаменту сім'ї молоді та спорту Харківської міської ради в особі Олексія Чубарова.




Новини в тему

10 грудня 2020
Харківські ватерполісткі завоювали Кубок та виграли чемпіонат України
25 листопада 2020
П'ятеро харків'ян стали чемпіонами світу з самбо
04 липня 2020
Посилення карантину в Харкові. Що буде з фіналом Кубка України?
11 травня 2017
Кубок України з футболу виставили на огляд харків’ян
07 травня 2017
Кубок України з футболу прибув на Харківщину
01 травня 2017
Міжнародний марафон відбувся в Харкові
17 березня 2017
Офіційно. Фінал Кубка України з футболу пройде в Харкові 17 травня
10 лютого 2017
Кубок України з волейболу. «Локомотив» вже в Києві
15 березня 2016
Завтра визначиться чемпіон першої шкільної баскетбольної ліги
28 липня 2015
Українські лучниці, у складі яких дві харків'янки, вперше вийшли у фінал Чемпіонату Світу
Інформаційні платформи