У Харкові пройшов відкритий чемпіонат зі спортивного орієнтування

21 вересня 2017 10:09

Чемпіонат міста Харкова зі спортивного орієнтування на спринтерській дистанції «Kharkiv O-Sprint» відбувся 17 вересня у Харкові.

Вперше змагання зі спортивного орієнтування проходили на центральних вулицях міста і у дворах житлових будинків. Зазвичай спортивне орієнтування проводиться в лісових масивах, але тепер з ініціативи Всесвітньої організації спортивного орієнтування змагання проходитимуть в тому числі і в міському середовищі. 

У змаганнях взяли участь професійні спортсмени та любителі - близько 200 осіб з Харкова і Харківської області, а також інших регіонів України. Учасники були розбиті на 25 груп. Для новачків були підготовлені спеціальні дистанції за віковими категоріями.

У професійних групах переможцем серед чоловіків став харків'янин Вадим Дяченко, серед жінок - Олена Федорова з Києва. Спортсменам вручили кубки, подарунки від спонсорів, а також грошові призи. Переможців серед любителів всіх вікових груп нагородили медалями та грамотами.

Організатори змагань - Федерація спортивного орієнтування України, Клуб спортивного орієнтування «КОМПАС» за підтримки Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

Довідка. Спортивне орієнтування - вид спорту, в якому учасники за допомогою спортивної карти і компаса повинні пробігти невідому їм трасу по незнайомій місцевості, відзначаючи чіпом на кожному контрольному пункті, за мінімальний час.




Новини в тему

23 травня 2023
На Харківщині для дітей і підлітків провели патріотичну військово-спортивну гру
26 cічня 2023
У Харкові пройде освітньо-спортивний проєкт “Енциклопедія спорту”
31 грудня 2022
Спортивні підсумки 2022 року
01 грудня 2022
Приєднуйтесь до онлайн-трансляції гала-зустрічі “Kharkiv Sport City”
14 вересня 2022
Визначені переможці відеоконкурсу до Дня фізкультури та спорту
10 вересня 2022
10 вересня – День фізичної культури і спорту
09 вересня 2022
Триває відеоконкурс до Дня фізкультури та спорту
29 липня 2022
Тренування та старти онлайн. Харківський спорт переходить на новий формат
19 липня 2022
Сьогодні – день тренера
02 липня 2022
2 липня – Міжнародний день спортивного журналіста
Інформаційні платформи